Počinje doba godine u kojem posebno volimo gledati filmove zbog kojih se osjećamo dobro. U jednom takvom glavnu ulogu odigrala je i Jennifer Aniston.

Radi se o filmu Dumplin, prvom projektu na kojem je glumica surađivala s Netflixom, koji je u srijedu objavio prvi trailer za film.

Film bi se lako mogao uklopiti u vaš blagdanski plan i program, a temelji na romanu Julie Murphy iz 2015. godine.

Priča je to o plus-size djevojci Willowdean Dickson (Danielle Macdonald), čija je mama (Jennifer Aniston) bivša kraljica ljepote i slavna osoba u njihovoj zajednici, koja je ujedno i dio lokalnog izbora ljepote.

Willowdean, koju njezina majka od milja zove Dumplin' (knedla), dosade arhaični standardi ljepote koje sa sobom nose izbori poput onog u njezinu gradu, zbog čega se i sama odluči prijaviti na natjecanje i na taj način poslati poruku mrziteljima.

Čini to uz pomoć svoje najbolje prijateljice Ellen (Odeya Rush) i skupine lokalnih "drag" kraljica.

Na prvu se ovaj film čini naprednim i različitim jer, barem kada je u pitanju trailer, Willowdean niti u jednom trenutku ne izražava mržnju ili prijezir prema vlastitom tijelu. Ne osjeća potrebu da izgubi na težini ili promijeni izgled na bilo koji drugi način prije nego što se priključi natjecanju.

Naprotiv, ona zna da je problem u uskom pogledu na ljepotu koji ljudi imaju, a ne u njoj, i to je ono što želi promijeniti.

Film, koji na Netflix stiže 7. prosinca, tako nudi osvježavajući i neophodan prikaz situacije koji se ne viđa tako često, iako je, mora se priznati, pokret kojim se propagira pozitivan poged na tijelo došao jako daleko.

Pročitajte i izjavu Jennifer Aniston o majčinstvu kojoj plješću žene diljem svijeta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju