Oči su ogledalo duše, a kako kaže najnovije istraživanje s Oxforda u Velikoj Britaniji – to su postale i naše ruke. Po dužini prsta možemo saznati kakav je nečiji karakter.

Dužina prstiju govori nam o našim fizičkim, ali i psihičkim karakteristikama. Biološki gledano, visoke razine testosterona povezane su s kraćim kažiprstom.

To znači da smo bili izloženi većoj razini testosterona dok smo još bili u maternici. Psihološki gledano, dužina kažiprsta i prstenjaka otkriva nekoliko iznenađenja o našoj osobnosti. Što dužina prsta govori o vama, pročitajte u nastavku.

Što ako je kažiprst duži od prstenjaka?

Ako vam je kažiprst duži od prstenjaka, to znači da ste vođa koji brzo i lako preuzima kontrolu nad bilo kojom situacijom. Samouvjereni ste, snalažljivi i u svemu morate biti prvi. Pravi ste primjer onima koji sumnjaju u sebe i svoje sposobnosti, a vaši su savjeti neprocjenjivi. Ujednačene ste naravi i nikad odluku nećete donijeti ishitreno, već analitički, promišljeno i orijentirano.

Osobe kojima je prstenjak duži od kažiprsta izvrsni su u rješavanju zagonetki i u matematici, Rubikovu kocku slože za tren oka, te češće postaju znanstvenici, inženjeri i vojnici.

Oprezni ste prema drugim ljudima i važno vam je da nikoga ne povrijedite. Osobe kojima je kažiprst duži od prstenjaka vjerne su jednom partneru i obično nemaju namjeru lagati, varati i osobno zadovoljstvo stavljati ispred temeljnih životnih vrijednosti.

Što ako su kažiprst i prstenjak iste dužine?

U tom slučaju težite uravnoteženom životu. Brižni ste, nježni i dobro organizirani, ali vam je problem uskladiti ono što morate s onim što biste željeli. Šaljete toplu vibru, a u društvu ste omiljeni, najviše zbog odlične vještine slušanja kakva je u današnje vrijeme baš rijetka.

Drugi se osjećaju ugodno u vašem društvu i povjeravaju vam najdublje tajne, a vi cijenite njihovu otvorenost prema vama i pravi ste primjer iznimnog prijatelja. Najveći problem s kojim se susrećete jest balansiranje osobnog zadovoljstva s temeljnim životnim vrijednostima, poput ljubavi i vjernosti.

KOcka Gotov za minutu: Test koji otkriva skriveni dio vašega karaktera

Žena Test osobnosti: Pet riječi koje opisuju vaš karakter

Što ako je prstenjak duži od kažiprsta?

Ako vam je prstenjak duži od kažiprsta, znači da imate strateški um. Proračunati ste i imate veliku razinu samopouzdanja, koju ponekad ljudi mogu protumačiti kao prepotentnost. Imate pragmatičan i racionalan pristup svakom problemu s kojim se suočite, a alternativno rješenje uvijek je spremno ako vaš plan propadne.

Imate šarmantnu osobnost i vrlo ste popularni kod osoba suprotnog spola. Istraživanje provedeno na Oxfordu je pokazalo da su osobe s dužim prstenjakom sklonije preljubu, imaju jači libido te veću seksualnu inteligenciju. Otvorenije su o tabu-temama, a njihova liberalna osobnost pomiče granice našeg društva.

Također, osobe kojima je prstenjak duži od kažiprsta izvrsne su u rješavanju zagonetki, mozgalica, odlične su u matematici, Rubikovu kocku slože za tren oka te češće postaju znanstvenici, inženjeri i vojnici.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju