Kao da moderno dejtanje već samo po sebi nije dovoljno komplicirano i iscrpljujuće, na popis stilova dejtanja iz pakla poput ghostinga, love bombinga, breadcrumbinga, slow fadea, na velika vrata ušlo je i “držanje na klupi” – poznatije kao benching. Svi ovi načini ponašanja u dejtanju zapravo pokazuju da osoba nije ozbiljna u vezi vas, ali vam to nije rekla dovoljno jasno.

Jednostavno rečeno, benčing označuje pojam kada vam se netko sviđa dovoljno da ga nastavite viđati, ali ne ipak toliko da želite definirati vezu, pa ga zadržite kao opciju dok nastavljate izlaziti i upoznavati druge ljude, potencijalne bolje opcije.

Za razliku od klupe u sportu, gdje je igrač zamijenjen radi poboljšanja momčadi, klupa prilikom dejtanja služi samo onom tko vas je postavio na nju. “Bencheri” primjerice smatraju da je bolje u slučaju da ostanu sami, napraviti planove s osobom koju drže na klupi nego da nemaju nikoga.

U ovom stilu dejtanja, onaj tko vas drži na klupi, čak nije ni aktivan u pozivanju na spojeve. Sve dok se vi trudite sa sastavljanjem planova, bencher će se naći s vama ako im se ništa drugo ne događa u životu. Tako da njima nije strano otići na piće s vama kad im je dosadno ili prekinuti stvari kada im se to više ne da jer oni se jednostavno ne mogu odlučiti što bi s vama.

Naravno, oni bi se zapravo mogli izvrsno zabaviti s vama svaki put kad se družite, ali niti žele monogamnu vezu niti vam to znaju ili žele reći. Istini za volju, to zapravo i nije važno: ako tražite nešto ozbiljno, odmah prekrižite ovu vrstu dejtanja. Ako ne mogu normalno prekinuti stvari ili se potruditi žrtvovati svoje druge planove zbog vas, nikada neće biti uz vas kada će vam to biti potrebno.

Slika nije dostupna "Whelming": Novi egoistični trend koji mijenja sve što smo znali o upoznavanju

A ako, nakon što ovo pročitate, shvatite da ste vi taj koji drži ljude na klupi, jednostavno im recite da želite da stvari budu ležerne. Samo zato što ne želite biti dio tima od dvije osobe, ne znači da se smijete igrati nečijim srcem.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju