Prve dame u protokolarnim situacijama najčešće nose elegantne kostime i haljine koje su uglavnom dizajnirali kreatori iz njihovih domovina.

Galerija Carla Bruni Sarkozy bila je prva dama Francuske od 2007. do 2012. godine Jackie Kennedy s pravom je nosila titulu modne ikone Melania Trump u privatnim trenucima voli nositi ležerne hlače i bluze +2 Jill Biden ljubiteljica je ženstvenih haljina bez obzira gdje se nalazila

U ljetno vrijeme obično je riječ o haljinama kratkih rukava i s porubom do koljena koje su napravljene od nešto laganijih i lepršavijih materijala koje dozvoljavaju koži da diše.

Kreacije se obično upotpunjuju s dizajnerskim torbicama, te sveprisutnim cipelama na visoku potpeticu.

U privatnim trenucima, pak, nose što god požele. No ta izdanja s ljetovanja rijetko tko vidi s obzirom da se iz sigurnosnih razloga prve dame i njihovi supruzi odmaraju daleko od očiju javnosti.

Modna ikona Jackie Kennedy je u svakoj službenoj prilici bila dotjerana do posljednjeg detalja. Po plaži u predsjedničkom odmaralištu Camp David, pak, hodala je bosonoga u ležernom kompletu dugih rukava i nogavica, dok se njezin suprug šetao u kratkim hlačama.

Jackie Kennedy s pravom je nosila titulu modne ikone Jackie Kennedy s pravom je nosila titulu modne ikone (Foto: Guliver / Profimedia.hr)

Francuskinje se ne libe pokazati svoje ljetne kombinacije i na odmoru. Dok je Carla Bruni Sarkozy bila prva dama Francuske fotografi su je često znali „pronaći“ na plaži sa svojim objektivom. Bivša manekenka neopterećeno je uživala na plaži u klasičnim bikinijima.

Brigitte Macron, pak, više je obrva podigla odjećom za službene prilike – noseći mini suknje i haljine, a katkad i jednostavne traperice.

Sanja Musić Milanović i Zoran Milanović 2012. godine 12 najelegantnijih izdanja Sanje Musić Milanović

Što neke od poznatijih prvih dama – bivših i sadašnjih – biraju za odlazak na posao tijekom ljeta, a što za odmor, pogledajte u našoj fotogaleriji na početku teksta.

Brigitte Macron voli nositi mini haljine i na službenim događanjima Brigitte Macron voli nositi mini haljine i na službenim događanjima (Foto: Guliver)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju