Biti zaljubljen jedan je od najljepših osjećaja na svijetu. Maštanje o zajedničkom životu velika je preokupacija mladih parova i teško je zamisliti da bi takav idilični život mogao biti narušen samo zbog toga što dvije osobe počinju živjeti zajedno, ali to se može dogoditi. Što sve u vezama guramo pod tepih, otkrivaju nam mladi parovi koji imaju iskustva u dijeljenju svakodnevice.

Galerija Što sve u vezi guramo pod tepih? Što sve u vezi guramo pod tepih? Što sve u vezi guramo pod tepih? +1 Što sve u vezi guramo pod tepih? Savršen ste par, uživate u istim stvarima, imate iste ciljeve i na njima oboje predano radite, ali sitno prigovaranje u vašem je odnosu uvijek prisutno? Sudeći po anketi u kojoj su ispitanici i muškarci i žene, čini se da niste jedini. Svakodnevno parovi zamjeraju jedni drugima sitnice koje ih izluđuju, ali opet se nekako uspijevaju s time nositi. Mogli bismo reći, guraju ih pod tepih. Zajednički život posebno je zanimljiv dok nogometna groznica trese zemlju, a kuća vapi za detaljnim čišćenjem i blagdanskim uređenjem.

Osim mrvica kruha: Što sve u vezi guramo pod tepih?

''Podjela kućanskih poslova je takva da sam ja zadužena za održavanje kuhinje čistom i urednom. Iako mislim da to jako dobro radim, budući da je riječ o aktivnosti koju ne mogu preskočiti niti jedan dan ili čak je moram ponoviti nekoliko puta dnevno, ne mislim da baš svaki put moram biti najdetaljnija. Moj muž ne razumije moj kreativni nered pa često posprema stvari koje ja onda ne mogu pronaći", priča nam Josipa (34).

''Svake zime igramo se po stanu tko će prije doći do radijatora. On koji ga uvijek smanjuje i želi štedjeti na grijanju ili ja kojoj je uvijek hladno i želim povećati temperaturu. To me izluđuje godinama, ali toliko se često događa da nam je već smiješno, i meni i njemu'', kroz smijeh nam prepričava Petra (37).

Što sve u vezi guramo pod tepih? Što sve u vezi guramo pod tepih? Foto: Getty Images

 ''Ne događa se često, no kako sam ja zadužen za kuhinju i pranje suđa, žena često po dnevnom boravku ostavlja čaše koje ja potom moram skupljati. Također, svaki put kada ide piti vodu, uzme novu čašu. S obzirom na to da joj neprestano tupim o tome, stvari su krenule nabolje'', ponosno nam govori Ivan (30).

''Strašno me nervira što ulazi u stan u tenisicama u kojima je prehodao pola grada. Mi u tom prostoru živimo i često smo doma u čarapama, posebno djeca, pa stalno za njim brišem pod kako bih ga očistila od bakterija i nečistoća. Srećom pa smo nabavili bežični usisavač koji istovremeno briše i usisava pod, tako napravim posao dvostruko brže negoli što bi mi trebalo s klasičnim usisavačem'', oduševljeno nam prepričava Matea (29), koja koristi bežični usisavač Philips 8000 Aqua Plus. On ima LED svjetla pa se pri čišćenju vidi i najsitnija prašina, koja u nekoliko poteza brzo nestaje, a usisni nastavak Aqua za čišćenje različitih vrsta prljavštine u jednom potezu, od prašine do ljepljivih mrlja, omogućuje besprijekorno čiste podove jer uklanja do 99 posto bakterija.

Bežični usisavač Aqua Plus serije 8000 tvrtke Philips Bežični usisavač Aqua Plus serije 8000 tvrtke Philips Foto: Nova Studio

Bežični usisavač Philips 8000 Aqua Plus  ima jedinstveni usisni nastavak Aqua za čišćenje različitih vrsta prljavštine u jednom potezu, od prašine do ljepljivih mrlja, uz dvostruko veću usisnu snagu. Osim toga, uklanja do 99 posto bakterija.

Odlična usisna snaga usisavača pravi je spas za višegodišnje supružnike Mirjanu i Antu (39) koji iako u dugotrajnom braku, nemaju iste interese u ovom dijelu godine. Budući da se Svjetsko prvenstvo u nogometu ovaj put održava u zimskom dijelu godine, s udobnosti kauča Ante prati hrvatsku reprezentaciju, ali i ostale utakmice. Dok njegova supruga Mirjana pokušava unijeti blagdanski duh u zajednički dom, pogled na pod ispred kauča s mrvicama od čipsa kvari joj ideju blagdanskog pospremanja. Kako Ante zna da je ovo jedinstvena situacija u kojoj se poklopio advent i nogometno prvenstvo, nije mu teško uzeti usisavač i poslije svake utakmice i vreće čipsa usisati nered koji stvara ovaj omiljeni navijački rekvizit. Red crvenih mašnica, red zvončića, red navijanja pa red usisavanja. Tako nekako izgleda Mirjanin i Antin raspored ovih dana.

''Nakon zajedničkog ručka obično prvi počne skupljati tanjure i posuđe koje treba oprati, ali nikad ne očisti stol do kraja, što znači da bi se mrvice kruha danima mogle gomilati na stolu. Zatim ih ja redovito nalazim ispod podmetača i stolnjaka, a potom i na podu. Srećom, i on je tijekom godina postao toga svjestan pa mu nije strano povremeno uzeti usisavač i očistiti cijeli stan. Pogotovo otkad imamo bežični pa ga ne mora svako malo ištekati iz utičnice pa ponovno uštekati na nekom drugom mjestu'', objašnjava nam Andrea (32).

''Meni je nevjerojatno da kad nešto padne na pod, on pored tih stvari prolazi kao da ih ne vidi. Ja ponekad namjerno znam ostaviti te stvari na podu (jer je obično riječ o njegovoj robi) čisto da bih vidjela koliko će mu vremena trebati da ih primijeti i podigne. Samo ću vam reći da zna proći puno previše vremena'', začuđeno nam prepričava Ivana (28).

Što sve u vezi guramo pod tepih? Što sve u vezi guramo pod tepih? Foto: Getty Images

 ''Moja žena je stvarno divna, ali nikako ne uspijeva praznu rolu WC papira u koš za smeće. Tako ih redovito nalazim na mjestima poput perilice za rublje, kupaonskog ormarića ili prozorske daske u blizini WC školjke'', priča nam Igor (30).

''Posebno me ljuti kada vidim da radi dupli posao koji stvarno nema smisla. Moram ga pohvaliti, on voli kuhati, ali nije najspretniji u organizaciji. Svakog ga dana vidim da dok guli povrće, ostatke baca u sudoper pa potom ih baca u smeće. Ne mogu shvatiti zašto odmah ne uzme posudu ili vrećicu za smeće i tako održava red u kuhinji, ali i štedi vrijeme'', objašnjava Lea (33).

''Iako kosu doslovno možete gurnuti pod tepih, još uvijek imam nekako snage pokupiti za svojom ženom dlake s glave, kojih pogotovo u ovo vrijeme godine ima baš puno. Uzmem naš bežični usisavač i za trenutak riješim taj mali problem'', priča nam Mario (34).

Iako je mrvice kruha moguće gurnuti pod tepih i tako djelomično prikriti problem, nikako se ne preporučuje to raditi u vezama. Iskrena komunikacija uvijek može samo pridonijeti razvoju odnosa, a oni parovi koji na ovakve svakodnevne sitnice mogu i malo zažmiriti parovi su koje povremeno guranje pod tepih neće poljuljati.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Philips Domestic Appliances po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju