Slavne osobe i društvene mreže sigurno su jedan od razloga zbog kojih je porasla popularnost tetovaža na prstima. Mnogima je samo jedan pogled na, primjerice, Rihanninu tetovažu na prstu na kojoj piše "Shhh..." bio dovoljan da i sami počnu razmišljati o tetoviranju prstiju.

Ipak, prije donošenja takve odluke dobro se upoznati s činjenicama koje se tiču tetovaža na prstima. I sam tattoo majstor vjerojatno će vas provesti kroz obveze i izazove koje one donose, a mi smo njih nekoliko izdvojili u nastavku.

1. Tetovaže na prstima su bolne

Ono na što se morate pripremiti je da tetoviranje prsta može biti znatno bolnije od tetoviranja drugih dijelova tijela koji imaju veću masnoću i gustoću mišića. Na prstima igla djeluje izravno oko kostiju i zglobova prstiju. Manje je mišićne mase za ublažavanje osjećaja igle. Također, ruke i prsti imaju više živčanih završetaka od ostalih dijelova tijela, što objašnjava povećanu bol koju možete osjećati.

2. Tetovaže na prstima mogu prije izblijedjeti

Gotovo sve tetovaže s vremenom blijede. Sunce, toplina, vlaga i trošenje igraju svoju ulogu. Tetovaže na prstima mogu izblijedjeti i prije nego druge tetovaže, između ostalog, jer su ruke u čestom kontaktu s vodom i drugim vanjskim utjecajima te se koža brže troši.

3. Tetovaže na prstima mogu biti nejasne

Koža oko prstiju teže zadržava pigment pa se može dogoditi da tonovi na vašim prstima ne budu onakvi kakvima ste ih zamišljali, odnosno rezultat može biti nejasan.

4. Najbolje je birati jednostavne tetovaže

Ako ste odlučili tetovirati prste, najbolje je birati jednostavan dizajn kako bi rezultat bio najbolji. Izbjegavajte komplicirani dizajn koji će biti teško izvesti na površini prsta.

5. Bitno je kvalitetno njegovati tetovažu

Ovo vrijedi za sve tetovaže. Bitno je da ruke održavate čistima u danima i tjednima nakon tetoviranja. Koristite hidratantnu kremu bez mirisa kako biste nahranili i zaštitili kožu, a za samu tetovažu se brinite na način koji vam je sugerirao tattoo majstor.

6. Tetovaže na prstima teško je sakriti

Na kraju, imajte na umu da se radi o tetovažama koje su uočljive i ne možete ih prikriti odjećom kao većinu drugih tetovaža. Prije odlaska u tattoo studio morate biti svjesni činjenice da će čak i u slučaju minimalističkog izbora tetovaža na prstu biti vidljiva većinu vremena.

Slika nije dostupna Izbjegnite ih: Sedam stvari koje nije dobro raditi prije odlaska na tetoviranje

Slika nije dostupna Lako se pokazuju, ali i skrivaju: Najljepše ženske tetovaže na području lopatice

Ako nakon svega i dalje niste odustali od tetoviranja prstiju, u nastavku pronađite nekoliko lijepih tetovaža koje vam mogu poslužiti kao izvor inspiracije.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju