Svakodnevno slušamo kako društvene mreže izravno ili neizravno formiraju naše stavove, želje i ukuse. Različitosti kao da više nisu u modi, a instagramski izgled kao da je postao mjerilo ljepote.

Ne postoje neki posebni argumenti kojima bismo mogli dokazati da to nije ispravno. Svaka osoba na ovome svijetu trebala bi prigrliti trendove koji joj odgovaraju i tako živjeti svoj život, bez potrebe da se bilo kome opravdava.

U moru beauty influencera koji danas stvaraju trendove istaknula se jedna mlada mama koja je svojoj trogodišnjoj kćeri depilirala spojenu obrvu kako je djeca u vrtiću ne bi zadirkivala.

Mama Lea Garcia izazvala je burnu raspravu na društvenim mrežama nakon što je objavila video na TikToku na kojemu se vidi malena djevojčica na njihovom kućnom tretmanu čupanja obrva.

Malena Bliss ima tri godine, a navodno je svoju mamu zamolila da joj voskom sredi prostor između očiju kako je druga djeca u školi ne bi zadirkivala. Vidjela je mamu kako istu stvar radi njezinoj 11-godišnjoj sestri, pa joj je zasmetala monoobrva.

Ispod videa počeli su se skupljati negativni komentari. Mnogi su zaključili kako je loša majka jer trogodišnjakinja uopće ne bi trebala razmišljati o tome kako izgleda niti bi od malih nogu trebala učiti da mijenja svoj izgled zbog komentara drugih ljudi.

Podržavate li mamu?

glasova:

Ovo je ipak malo previše. Pa ,dijete ima samo tri godine! jedan je od komentara s kojim su se složili brojni pratitelji.

Lea se opravdala svojim pratiteljima tako što je iznijela detalje iz svojeg djetinjstva. I sama je imala spojenu obrvu, a njezini roditelji su je podržavali da bude baš takva kakva jest. Ipak, svakodnevno se susretala s osudama i zadirkivanjem svojih vršnjaka, pa je odlučila svoju djecu spasiti od situacija koje bi potencijalo mogle utjecati na njihovo samopouzdanje. 

@leah_txrealtor My fellow mexicans, y’all understand! 🤣 #fyp #momsoftiktok #badmom #mexicantiktok #andGO ♬ original sound - Leah Garcia

Naglasila je da je to jedini centimetar tijela koji dolazi u obzir depilirati i da to radi isključivo zbog dobrobiti svoga djeteta. Ispod njezine objave našli su se i komentari podrške.

Bojanje kose Majka petogodišnjakinji obojila kosu i izazvala burnu raspravu

Djeca na svadbi Trebaju li roditelji mališane povesti na svadbu?

Ne vidim ništa sporno u ovome. Ja sam svojoj kćeri istu stvar napravila. Sada ima pet godina i više joj ne raste obrva na tom mjestu.

@leah_txrealtor Replying to @justiceforjd27 she actually already did. 🥰 this was her firat wax, almost a year ago. She sees me waxing her big sister & wants to be like her. #fyp #momsoftiktok #andGO ♬ original sound - Leah Garcia

Bravo, mama! Imaš moju punu podršku. Ja sam imala istu situaciju sa svojom djevojčicom. Danas ima 17 godina i jako mi je zahvalna što sam joj depilirala taj dio tijela. Ne vidim zašto ne bih to napravila. Ljepota je relativna, ali ovo ne pripada ljepoti, zaključila je jedna mama

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju