Serija Stranger Things, u kratkom je roku osvojila srca gledatelja diljem svijeta i postala najgledanija Netflixova serija svih vremena. Premijerno je prikazana 2016. godine, a osmislila su je dva brata – Matt i Ross Duffer.

Kritičari je smatraju kulturnim fenomenom koji je osvojio preko 60 nagrada i nevjerojatnih 175 nominacija, uključujući Emmyje, Zlatne globuse, Grammyje i mnoge druge.

Radnja je smještena u 80-te godine prošlog stoljeća, a srca su nam ukrali zanimljivi i karakterni likovi, odlična glazba, produkcija vrijedna hvale i priča kakvu do sada još nismo imali priliku vidjeti.

U prvoj sezoni dječak po imenu Will nestaje u drugoj dimenziji, a prijatelji i obitelj ga svim snagama pokušavaju pronaći. Radnja se zapetljala pojavom misteriozne djevojke bez imena, koja kroz epizode postane protagonisticom ove tajanstvene i nadrealne priče.

Čudovišta, prijateljstvo, ljubav, patnja, krv, suze, Rusi, zajedništvo, obitelj... malo koja serija je, poput Stranger Thingsa, uspjela spojiti nespojivo. 

Krajem svibnja je izašao prvi dio četvrte sezone koju je pandemija nakratko pauzirala, a drugi dio izašao je 1. srpnja. 

Quiz Maker - powered by Riddle

Kako biste provjerili jeste li spremni za veliku završnicu, riješite kviz i saznajte jeste li pravi fan „najbolje serije svih vremena“.

Sretno! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju