Mnoge žene boje se eksperimentirati s modom zbog osuđujućih pogleda i komentara okoline koja nikad nije blaga prema onima koji se usude biti drukčiji. A upravo se u eksperimentiranju i pomicanju stilskih granica krije ljepota modne igre.

Galerija Kultna stolica Charlesa i Ray Eams inspiracija je za gležnjače Eamz Gležnjače Eamz Wrap brenda United Nude Sandale brenda United Nude u street style izdanju s Londonskog tjedna mode +2 Ljepotica iz Zagreba u gležnjačama brenda United Nude

Našoj današnjoj street style zvijezdi ne nedostaje modne hrabrosti, što dokazuje i njezin odabir obuće.

Na prvi pogled plijenila je pozornost odjevnim komadima u jarkoj nijansi crvene boje, a na drugi jasno je što je glavna atrakcija ovog izdanja.

Ljepotica iz Zagreba u gležnjačama brenda United Nude Ljepotica iz Zagreba u gležnjačama brenda United Nude (Foto: Josip Moler/Cropix)

Naravno, to su gležnjače, model brenda United Nude, koji je 2009. osnovao nizozemski arhitekt i dizajner Rem D. Koolhaas.

Na glasu kao jedan od najinovativnijih svjetskih brendova obuće, United Nude redovito lansira tehnički i dizajnerski napredne cipele u kojima vješto spaja arhitekturu i modu.

Gležnjače brenda United Nude na zagrebačkoj špici Gležnjače brenda United Nude na zagrebačkoj špici (Foto: Josip Moler/Cropix)

Primjerice, gležnjače Eamz u kojima se tamnokosa ljepotica prošetala zagrebačkom špicom inspirirane su kultnim naslonjačem koji su dizajnirali Charles i Ray Eames.

Kultna stolica Charlesa i Ray Eams inspiracija je za gležnjače Eamz Kultni naslonjač Charlesa i Ray Eams inspiracija je za gležnjače Eamz (Foto: Profimedia)

U ponudi brenda postoje različite varijante ovog modela, a mi smo na špici imali priliku vidjeti Eamz Wrap.

Gležnjača s netipičnom aluminijskom potpeticom ima povišenje od čak 10 centimetara, uz podstavljenu tabanicu koja osigurava udobnost prilikom kretanja.

Gležnjače Eamz Wrap brenda United Nude Gležnjače Eamz Wrap brenda United Nude (Foto: Zalando)

Mlada dama u bajkovitim cipelama s orhidejom koje su probudile zagrebačku špicu Y/Project, proljeće/ljeto 2022. Mlada dama u efektnim cipelama iz zajedničke kolekcije brendova Y/Project i Melissa Y/Project x Melissa +3 Y/Project x Melissa

Wow! Zgužvane salonke dame iz Zagreba mnogi se ne bi usudili nositi Salonke modne kuće Bottega Veneta Salonke modne kuće Bottega Veneta Salonke modne kuće Bottega Veneta +2 Zgodna dama u odvažnim salonkama modne kuće Bottega Veneta

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju