Svaka godina sa sobom donese neke nove trendove u svijetu kose. Između ostalog, određene nijanse istaknu se kao popularnije od drugih.

Kada su u pitanju trendovi za 2023. godinu i plava kosa, stručnjaci su rekli svoje i istaknuli nijansu koja će prema njihovom mišljenju biti najpopularnija. Njezin naziv je "Uptown blonde".

Prema riječima koloristica Nicole Clarke i Zoe Irwin, ova boja je potpuna suprotnost izbijeljenim plavim nijansama i balayageu. Radi se o bogatoj, kremastoj, toploj nijansi plave boje.

Stručnjakinje kažu i da se radi o nijansi koja nigdje neće proći neprimijećeno. Sa sobom donosi dozu sjaja i glamura.

Glumica Aubrey Plaza Glumica Aubrey Plaza (Foto: Profimedia)

Irwin kaže da je potražnja za kremasto-žutim nijansama u velikom porastu, ali napominje i da se radi o odabiru koji će zahtijevati nešto češće odlaske kod frizera kako bi vaša kosa uvijek izgledala najbolje moguće. Naime, preveliki izrast i ova nijansa plave boje ne idu ruku pod ruku zbog čega dobro razmislite je li ovo opcija za vas.

Francuska modna influenserica Leia Sfez s frizurom po uzoru na Jane Birkin 10 najutjecajnijih frizura svih vremena koje nikad ne izlaze iz mode

Među slavnim damama koje nisu mogle odoljeti ovoj nijansi je zvijezda serije "Bijeli lotos", glumica Aubrey Plaza, koja je napravila veliku promjenu kada je svoju smeđu kosu obojala u ovu kremastu nijansu plave.

20 fotografija zbog kojih ćete (ponovo) poželjeti isprobati balayage Jessica Alba Jessica Biel Suki Waterhouse +7 Lucy Hale

Upravo na njezinom primjeru možete vidjeti da se radi o glamuroznoj nijansi koja izgleda spektakularno u svakoj prigodi pa i na crvenom tepihu.

Aubrey Plaza Aubrey Plaza (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju