Baš kao i kod modnih trendova, među frizerskim također postoje klasici koji nikad ne izlaze iz mode. To su bezvremenske frizure koje iz desetljeća u desetljeće služe kao inspiracija novim generacijama frizera. U nastavku provjerite koje su to najutjecajnije frizure svih vremena.

  Galerija Jane Birkin Mia Farrow Cher +7 Marilyn Monroe

1. Jane Birkin - francuska frizura

Jedan pogled na neke od trenutno najpoznatijih modnih influenserica otkrit će vam da im je upravo Birkin bila inspiracija za frizuru. Duga kosa s ležernim šiškama ne izlazi iz mode otkako ju je Jane popularizirala.

Jane Birkin Jane Birkin (Foto: Guliver Images)

2. Mia Farrow - dječački pixie

Za ljubiteljice kratke kose koje vole frizure oko čijeg se stiliziranja uopće ne trebaju truditi tu je legendarni dječački pixie koji je Mia Farrow odrezala zbog uloge u filmu Rosemary's Baby.

Mia Farrow Mia Farrow (Foto: Guliver Images)

3. Cher - ravna kosa s razdjeljkom

Gotovo da nema frizure koju Cher nije isprobala, a među najpopularnijima je ona najjednostavnija, varijanta klasične duge ravne kose s razdjeljkom na sredini.

Cher Cher (Foto: Guliver Images)

4. Marilyn Monroe - kratki retro valovi

Kada slavne dame za crveni tepih požele frizuru u stolu Zlatnog doba Hollywooda, glamurozne retro kovrče po uzoru na Marilyn Monroe najčešća su inspiracija njihovih frizera.

Marilyn Monroe Marilyn Monroe (Foto: Guliver Images)

5. Louise Brooks - bob

Prvi se pamte, a bob legendarne američke glumice i plesačice bio je prvi bob koji je oduševio svijet i popularizirao kratku kosu.

Louise Brooks Louise Brooks (Foto: Guliver Images)

6. Farrah Fawcett - voluminozni dugački valovi

Na prvi spomen voluminozne frizure većina se s punim pravom sjeti predivnih zlatnih valova koje je popularizirala upravo Farrah.

Farrah Fawcett Farrah Fawcett (Foto: Guliver Images)

7. Jennifer Aniston - The Rachel

Blaža verzija legendarne slojevite frizure Rachel Green upravo je jedan od najvećih hitova u salonima.

Jennifer Aniston Jennifer Aniston (Foto: Profimedia)

8. Mary Quant - geometrijska frizura

Frizura legendarnog frizerskog majstora Vidala Sassona zauvijek je redefinirala način šišanja i po mnogima označava početak modernog frizerstva.

Mary Quant Mary Quant (Foto: Profimedia)

9. Brigitte Bardot - neuredna punđa

Slavnu Francuskinju ne nazivaju uzalud kraljicom neurednih frizura, u najboljem smislu. Brigitte se prva odmakla od uglađenih frizura i prihvatila ležernije varijante frizerskih klasika.

Brigitte Bardot Brigitte Bardot (Foto: Guliver Images)

10. Twiggy - slučajni pixie

Prije nego li je Mia Farrow izazvala ludnicu na drugoj strani Atlantika, slavna britanska manekenka Twiggy inspirirala je žene na drastičan rez svojom kratkom frizurom. Njezin pixie nastao je sasvim slučajno, u salonu Leonarda Lewisa kojem se manekenka nije usudila reći ne kada joj je predložio da odreže dugu kosu.

Twiggy Twiggy (Foto: Guliver Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju