Suho cvijeće u posljednje vrijeme doživljava renesansu, a kada vidimo koliko divno izgleda u prostoru nije teško razumjeti zašto je to tako.

Budući da svijet i dalje funkcionira na način da mnogi i dalje više nego inače vrijeme provode u svojim domovima, vaze s cvijećem postaju još bitniji dio doma koji u naš novi svijet unosi dašak ljepote.

Osušeno cvijeće u elegantnim vazama cijelu priču podiže na jednu višu razinu. Ovakvi romantični prizori s razlogom su preplavili i društvene mreže, a za suho cvijeće može se reći da je veliki trend u uređenju interijera u 2020. godini.

Pomagači za stvaranje hlada Pet odličnih pomagača za stvaranje hlada

Slika nije dostupna Kao iz slikovnice: Dvorište u Tuzli koje je pretvoreno u najljepši cvjetni raj

Osušeni eukaliptus, pampas, lavanda, ruže, čičak... Izbor je širok i uvijek izgleda jednako dobro.

Kao i u slučaju mnogih drugih trendova, i suho cvijeće svoj je veliki povratak u interijere doživjelo u Parizu. Tamošnje infuencerice redovito su na svojim fotografijama imale i imaju upravo ovaj ukras, a koliko je suho cvijeće trenutno popularno dokazuje i činjenica da će, previđa se, biti veliki trend u uređenju vjenčanja u idućoj godini.

Osim što sjajno izgleda na Instagramu, suho cvijeće je, još bitnije, jako praktično. Dok primjerice umjetno cvijeće može izgledati jeftino, sa suhim to nije problem. S druge strane, jeftinije ga je imati u domu nego, primjerice, buket svježih božura svaki tjedan.

Dodatni plus - suho cvijeće ne treba ni svjetlost ni vodu, može trajati čak i godinama ako dobro postupate s njim, sto posto je prirodno i biorazgradivo i u dom donosi dašak Pariza.

Postoje li uopće minusi?

Ako vas ove činjenice nisu uvjerile da je suho cvijeće dobar izbor za dom, možda fotografije u našoj fotogaleriji hoće.

Slika nije dostupna Nestvarno lijepo: Fotografije zbog kojih bismo ovog trena legli u polje suncokreta

Gladiole 10 vrsta ljetnog cvijeća koje već godinama obožavamo

Kako se brinuti za suho cvijeće?

Kada je u pitanju briga za suho cvijeće, dva su glavna pravila. Pazite da se ne smoči i čuvajte ga od diretkne sunčeve svjetlosti.

Kako sami možete osušiti cvijeće?

Cvijeće možete osušiti i sami. Kupite cvijeće koje želite i čuvajte ga na suhom mjestu bez sunca. U roku od deset dana bit će spremno za izlaganje.

Dobro bi bilo i da pomoću vrpci cvijeće objesite naglavačke dok se suši, samo pripazite da ostane na hrpi.

Ako imate puno cvijeća podijelite ga na manje bukete jer će mu inače trebati puno duže vremena da se osuši.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju