Val velikih vrućina u punom je jeku, pa svi tražimo spas od sunca. Zato vam donosimo pet sjajnih savjeta pomoću kojih ćete u svom domu stvoriti pravu malu sjenovitu oazu punu hladovine i zaštititi tijelo od štetnih UV zraka.

Galerija Pomagači za stvaranje hlada - 4 Pomagači za stvaranje hlada - 3 Pomagači za stvaranje hlada - 2 +1 Balkon ukrasite penjačicama koje će štititi od sunca  

1. Improvizirana tenda

Ako vam je prevruće za odlazak u trgovinu u kupovinu nadstrešnice, presvlaka od naslonjača ili stara plahta sjajno će poslužiti kao zaštita od sunca na malenim balkonima ili terasama. Žicom zavežite jedan kraj tkanine za balkon, a drugi za klinove koje ste postavili na zidu.

U svim centrima za opremanje interijera možete pronaći veliki izbor pletiva od trske.

2. Jastuci na balkonskoj ogradi

Stari jastuci također mogu poslužiti kao sredstvo za stvaranje hlada. U nizu ih zavežite ih na balkonsku ogradu i tako ćete stvoriti oblogu koja će vas štititi od sunčevih zraka.

Pomagači za stvaranje hlada - 3 Jastuci na ogradi isto stvaraju sjenu (Foto: Living4media)

3. Trstike

Mnogi izbjegavaju ove dobre stare obloge jer misle da izgledaju pomalo nezgrapno i staromodno. Međutim, danas u svim centrima za opremanje interijera možete pronaći veliki izbor lijepog pletiva od trske i bambusa koji će vaše balkone ili dvorišta zaštititi od sunca i istodobno izgledati lijepo.

Pomagači za stvaranje hlada - 2 Koliko god je možda retro, trstika je vrlo praktična (Foto: Living4media)

4. Biljke penjačice

One su čest ukras balkona i terasa jer dobro podnose sunce, a mogu biti i odličan izvor sjene i hladovine. U vrtnom centru izaberite nekoliko biljaka po svojoj želji i nanižite ih na visoki balkonski štrik.

Pomagači za stvaranje hlada - 5 Balkon ukrasite penjačicama koje će štititi od sunca (Foto: Living4media)

5. Ručnici i marame na štriku

Ako želite još jednostavniju verziju improvizirane tende, onda iskoristite svoj štrik. Na njega možete staviti stare ručnike. Sretnici s dvorištem na vanjski štrik mogu nanizati plahte.

Pomagači za stvaranje hlada - 1 Za tendu možete iskoristiti i štrik za sušenje rublja (Foto: Living4media)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju