Val velikih vrućina u punom je jeku, pa svi tražimo spas od sunca. Zato vam donosimo pet sjajnih savjeta pomoću kojih ćete u svom domu stvoriti pravu malu sjenovitu oazu punu hladovine i zaštititi tijelo od štetnih UV zraka.

Galerija Pomagači za stvaranje hlada Pomagači za stvaranje hlada Pomagači za stvaranje hlada +2 Stare zavjese na štriku kreativni su način za zaštittu od sunčevih zraka  

1. Improvizirana tenda

Ako vam je prevruće za odlazak u trgovinu u kupovinu nadstrešnice, presvlaka od naslonjača ili stara plahta sjajno će poslužiti kao zaštita od sunca na malenim balkonima ili terasama. Žicom zavežite jedan kraj tkanine za balkon, a drugi za klinove koje ste postavili na zidu.

U svim centrima za opremanje interijera možete pronaći veliki izbor pletiva od trske.

2. Jastuci na balkonskoj ogradi

Stari jastuci također mogu poslužiti kao sredstvo za stvaranje hlada. U nizu ih zavežite ih na balkonsku ogradu i tako ćete stvoriti oblogu koja će vas štititi od sunčevih zraka.

Pomagači za stvaranje hlada Jastuci također mogu biti dobra zaštita od sunca ako nema tendu (Foto: Living4media)

3. Trstike

Mnogi izbjegavaju ove dobre stare obloge jer misle da izgledaju pomalo nezgrapno i staromodno. Međutim, danas u svim centrima za opremanje interijera možete pronaći veliki izbor lijepog pletiva od trske i bambusa koji će vaše balkone ili dvorišta zaštititi od sunca i istodobno izgledati lijepo.

Pomagači za stvaranje hlada Ograda od bambusa ili trske odlično je rješenje za zaštitu od sunca (Foto: Living4media)

4. Biljke penjačice

One su čest ukras balkona i terasa jer dobro podnose sunce, a mogu biti i odličan izvor sjene i hladovine. U vrtnom centru izaberite nekoliko biljaka po svojoj želji i nanižite ih na visoki balkonski štrik.

Pomagači za stvaranje hlada Biljke penjačice stvaraju prirodan hlad (Foto: Living4media)

5. Ručnici, zavjese ili plahte na štriku

Ako želite još jednostavniju verziju improvizirane tende, onda iskoristite svoj štrik. Na njega možete staviti stare ručnike. Sretnici s dvorištem na vanjski štrik mogu nanizati plahte.

  Pomagači za stvaranje hlada Stare zavjese na štriku kreativni su način za zaštittu od sunčevih zraka (Foto: Living4media)

Oduševljava prolaznike: Najljepši zagrebački balkon, na kojem raste 120 biljaka Zagrebački balkon prepun cvijeća zadivljuje prolaznike - 14 Zagrebački balkon prepun cvijeća zadivljuje prolaznike - 2 Zagrebački balkon prepun cvijeća zadivljuje prolaznike - 13 +13 Zagrebački balkon prepun cvijeća zadivljuje prolaznike - 12

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju