Sukulenti su mnogima omiljen ukras životnog prostora. Vrlo su popularni zato što ne traže previše brige, lako se održavaju i bez previše problema preživljavaju i u domovima onih koji baš nisu vješti s biljkama.

Danas ih možemo naći posvuda, a originalno potječu iz suhih i vrućih dijelova Južne Amerike i Afrike.

Zahvaljujući činjenici da uspijevaju na suhom tlu koje nimalo ne usporava njihov rast i razvoj, sukulenti sjajno boravak u suhim i vrućim prostorijama, a nije ih potrebno ni često zalijevati.

Posebnost pojedinih sukulenata je i predivan cvijet koji nastaje tijekom cvjetanja. Jedan od najljepših ima takozvani kikiriki kaktus (lat. Chamaecereus silvestrii).

To je vrsta kaktusa koja potječe iz Argentine i u kasno proljeće dobiva predivne narančaste cvjetove koji mogu imati i do četiri centimetara u promjeru.

Slika nije dostupna Meduza-sukulent: Čarobni ukras na balkonu ili terasi savršen za ljetne dane

Sukulenti u obliku ruže Ružica-sukulent: Romantična biljčica koju mogu uzgojiti i početnici

Jednako predivne cvjetove ima i takozvani božićni kaktus (lat. Epiphyllum Truncatum).

Ako ste u potrazi za trajnom biljkom koja će unijeti živahne boje u prostor, potražite upravo ovu sobnu biljku. Ona je idealna za suhe zatvorene prostore i ne treba joj prečesto zalijevanje. Njegove raširene, sjajno-zelene grane mogu narasti i do pola metra, a cvjetovi mogu biti crvene, žute, bijele, ružičaste ili ljubičaste boje. Svaki od cvjetova može doseći veličinu i do sedam centimetara.

U galeriji pogledajte još sukulenata s predivnim cvjetovima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju