Popularni sukulenti dolaze u raznim oblicima, a ljubiteljice tih izdržljivih biljaka oduševit će i predivni sukulenti u obliku ruže.

Zvan Greenovia dodrentalis (Aeonium dodrantale), ovaj sukulent oblikom jako podsjeća na ružin pupoljak u cvatu. Može narasti do 15 centimetara, otprilike koliko i prava ruža. Za razliku od pravih ruža, ružica-sukulent ne treba prostran sunčani vrt kako bi rastao. Kao i druge sukulente, možete ga držati unutra uz vrlo nezahtjevno održavanje i bez straha da će uvenuti.

Greenovia dodrentalis raste prvenstveno na Kanarskim otocima, ali sjemenje možete naručiti i uzgojiti vlastiti buket ružica-sukulenata. Ovu divnu vrstu sukulenta najbolje je posaditi u ilovači ili drugoj vrsti tla s dobrom drenažom.

Kao i kod većine sukulenata, biljku zalijevajte samo onda kad je gornji sloj tla suh kako bi se spriječilo skupljanje vode na dnu i truljenje korijena. Ružicu-sukulent držite blizu prozora, samo pazite da nije direktno izložen suncu cijeli dan jer ga sunčeva svjetlost može spaliti.

 

Izaberite i pravi sukulent za svoj horoskopski znak:

Popularni "izdržljivci": Izaberite pravi sukulent za svoj horoskopski znak