Blagdani su sve bliže i mnogi od nas već intenzivno razmišljaju o božićnoj temi kojoj će ovog prosinca posvetiti uređenje svog doma. Jedna od pomalo drugačijih ideja u kojoj će uživati i djeca je uređenje interijera u stilu šume.

Takva će dekoracija odgovarati zaljubljenicima u skandinavski stil i prirodu, a uz pomoć ovih nekoliko koraka i sami je možete postići.

1. Potražite inspiraciju u prirodnim elementima
Inspiraciju za uređenje doma koji će obilovati šumskim detaljima najlakše ćete pronaći u, dakako, samoj šumi. No čak i ako nemate priliku tijekom vikenda prošetati šumom, u gotovo svakoj trgovini koja prodaje božićne ukrase, možete pronaći češere i borove grane, a već će to pokrenuti vaše kreativne sokove.

Zara Home, 30 kn Zara Home, 30 kn (Foto: Internetske stranice trgovina)

Razmislite i o tome što još od prirodnih elemenata možete unijeti u svoj dom. Ne samo da ćete na taj način stvoriti istinsko šumsko ozračje, nego je i prirodna dekoracije neusporedivo ljepša od one umjetne.

2. Napravite sami vijenac od prirodnih materijala
Od grana bora, smreke, jele ili neke druge biljke koje ste pronašli u prirodi ili pribavili na tržnici, napravite sami božićni vijenac za vrata ili stol. Iako je prva adventska nedjelja već prošla, još uvijek nije kasno za izradu vijenca koji može krasiti vašu kuću i tijekom čitave zime, čak i nakon što maknete adventske svijeće.

Emmezeta, 149,99 kn Emmezeta, 149,99 kn (Foto: Internetske stranice trgovina)

Za izradu vijenca potrebna vam je samo žičana baza koju možete kupiti u svakoj većoj trgovini, a potom je sve na vama i vašoj mašti. Vijencu dodajte ranije spomenute češere, a pravi šumski ugođaj stvorit ćete ako mu dodate i figurice u obliku šumskim životinja. Trgovine poput Kika, Jyska, Ikee ili Emmezete obiluju figuricama jelena, vjeverica, ježeva i sova, a taj će mali dodatak očarati i vaše dijete.

3. Božićno drvce ispunite figuricama životinja
Iste te figurice nezaobilazne su i kada je riječ o kićenju drvca. Bilo da se to spremate učiniti već ovih dana ili pak tradicionalno čekate Badnju večer, u bogatoj ponudi naših trgovina zaista možete birati između brojnih opcija.

Zara Home, 25 kn Zara Home, 25 kn (Foto: Internetske stranice trgovina)

Jeleni, sobovi, srne, vjeverice, ježevi, snježnobijele sove i medvjedi ne samo da će božićnom drvcu dati posebno ruho, nego će i privući pažnju svih vaših gostiju. Osim životinja, na drvce možete dodati i gljive (primjerice, Ikea nudi gljive od filca ili plastike) i ranije spomenute češere.

4. Ukrasite i police prozora
Polica naših prozora, osim ako na njima već nisu biljke, često ostanu zanemarene kada je riječ o božićnom ukrašavanju. No upravo su one idealno mjesto na koje možete smjestiti mala šumska stvorenja, grančice, češere ili pak mala umjetna božićna drvca i tako kreirati čitavu šumsku čaroliju na jednom mjestu.

Ukrasite i prozorske daske Ukrasite i prozorske daske (Foto: Living4Media)

Osim toga, to je mjesto na kojem ukrasi neće smetati u svakodnevnom užurbanom životu, na kojem se neće ništa proliti, a i vaš pas, kao i mala djeca koja tek počinju puzati neće ih moći dosegnuti.

5. Mekani jastuci i slike za potpun doživljaj
Nema ništa ljepše nego tijekom blagdana s najdražom osobom zavaliti se na mekani kauč i uživati u gledanju božićnih filmova. No da bi atmosfera bila još bolja, šumske elemente možete dodati i na svoje mekane jastuke. Ukrasite ih božićnim jastučnicama s elementima drvca ili jelena koje se nude u svakom dućanu s namještajem.

Figurice životinja na drvcu privući će pažnju svih gostiju na božićnom ručku.

Jednako tako, šumskom ozračju možete doprinijeti i slikama ili pak fotografijama. Primjerice, ukrasite zidove ili police platnima s motivima životinja, a možete i naprosto isprintati željene fotografije te ih privremeno smjestiti u svoje okvire.

Pročitajte i savjete o tome kako imati najčarobnije božićno drvce, kao i kako stvoriti pravi hygge Božić.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju