Švedski praznik Midsommar odnosno početak ljeta, veleposlanstvo Švedske u partnerstvu sa švedskim kompanijama, obilježava u subotu, 11. lipnja 2022. od 15:00 do 22:30 sati, u parku Akademije likovnih umjetnosti, Ilica 85, Zagreb.

Galerija Švedski doček ljeta u Zagrebu Švedski doček ljeta u Zagrebu Švedski doček ljeta u Zagrebu +0 Švedski doček ljeta u Zagrebu

Program koji će voditi Ida Prester počinje u 15 sati Midsommar piknikom uz švedsku glazbu. Mali Piknik će se pobrinuti za dekoracije i dio dekica, a Mali Plac će osigurati posjetiteljima organske proizvode s obiteljskih gospodarstva. Odmah na početku je i tradicionalna švedska pauza FIKA za vrijeme koje će, za prvih pedeset posjetitelja, biti poslužena kava i Midsommar torta od jagoda. U 15.45 sati, posjetitelje će pozdraviti veleposlanica Švedske Diana Helen Madunic

Švedski doček ljeta u Zagrebu Švedski doček ljeta u Zagrebu (Foto: PR)

Od 16 sati slijedi program za djecu koji počinje radionicom izrade vjenčića od cvijeća u suradnji s Dnevna doza biljaka. Od 16.30 sati krećemo s Midsommar igrama i plesom oko stupa s cvijećem u suradnji s IKEA, a u 18 sati počinje radionica reciklaže u suradnji s Laboratorijem zabave.

Švedski doček ljeta u Zagrebu Švedski doček ljeta u Zagrebu (Foto: PR)

Posljednja aktivnost u dječjem programu je čitanje ulomaka iz novog prijevoda Pippi Duge Čarape od 19 sati. Za dvije radionice djeca moraju imati između 7 i 15 godina, a kako je broj mjesta ograničen potrebno se prijaviti na lidija.skarica@gov.se do 08. lipnja. Za sudjelovanje u Midsommar igrama, plesu i čitanju Pipi Duge Čarape nisu potrebne prijave i nema dobnih ograničenja.

Švedski doček ljeta u Zagrebu Švedski doček ljeta u Zagrebu (Foto: PR)

 Tijekom cijelog događanja u parku će biti postavljena izložba koja prikazuje kratke crtice švedsko - hrvatskog prijateljstva, a kojom se želimo podsjetiti na tri desetljeća diplomatskih odnosa čiju obljetnicu slavimo ove godine.

Slika nije dostupna Trava, dekica i fina klopica: Pet razloga zbog kojih ćete (ponovno) zavoljeti piknike Lagom Lagom: Švedski stil života koji nas podsjeće da sitnice čine život

Posjetitelji za vrijeme Midsommara mogu posjetiti i ALU- Perspektivu 2022 – završnu godišnju izložbu studenata likovne umjetnosti na kojoj se predstavljaju najbolji studentski radovi nastali tijekom godine.Večernji program počinje u 20:30 sati koncertom ABBA real tribute band. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju