Slažete li se da je odnos između svekrve i snahe jedan od kompliciranijih? Svekrve su žene pune životnog iskustva. Jednom kad njihova djeca stvore vlastitu obitelj, majke ih svojim savjetima žele usmjeriti.

U nastojanju da sve drže pod kontrolom, one ponekad prijeđu granicu i razljute svoju snahu.

Mnoge su žene priznale da već na vjenčanju primijete kako koegzistencija sa svekrvom neće biti moguća. Jedna od njih je Jasmine Hopper koja je s pratiteljima podijelila neugodnu situaciju u koju ju je dovela njezina svekrva – i to na dan vjenčanja.

Ako se gost na vjenčanju pojavi u bijelom izdanju to se smatra znakom nepoštovanja prema mladenki.

Svadbena moda oduvijek je u okvirima određenih pravila, a najpoznatije pravilo nalaže da samo mladenka može nositi bijelo na svoj poseban dan.

Ako se gost na vjenčanju pojavi u bijelom izdanju to se smatra znakom nepoštovanja prema mladenki i guranjem u centar pažnje. Staro nepisano pravilo odnosi se na potpuno bijele kombinacije pa, primjerice, kombinacija bijelih hlača i bluze u boji ne bi trebala biti problematična.

Situacija koju je Jasmine doživjela na svome vjenčanju, zasigurno nije bila slučajna. Njezina se svekrva pojavila u bijeloj haljini koja neodoljivo podsjeća na vjenčanicu i tako joj je uništila najvažniji dan u životu. 

Moja svekrva je bila tamo kad sam birala vjenčanicu, tako da je točno znala što ću odjenuti. Željela sam izgledati lijepo, a istovremeno se osjećati ugodno pa sam odabrala haljinu sirena kroja sa šljokicama, započela je svoju priču jasmine.

Kao i svaka mladenka, cijeloga dana je bila usredotočena na bezbroj detalja pa uopće nije primijetila da se njezina svekrva pojavila u gotovo identičnoj haljini kao i ona.

Prva je primijetila moja sestra, čak se našalila da ćemo proliti malo vina po njezinoj kombinaciji. Moj suprug, tipično muški, uopće nije primijetio da njegova majka nosi istu haljinu kao ja, sve dok nije pogledao svadbene fotografije. Tada nije mogao suzdržati bijes, govori Jasmine.

Na svadbi su ljudi šaputali i ogovarali nas, ali razumijem takvu reakciju jer je doista bilo čudno i neugodno, nastavila je.

Odučili su, potaknuti brojnim situacijama u kojima ju je svekrva ponizila, prekinuti svaki kontakt s njom. Prošlo je devet mjeseci, a majka uopće nije primijetila da se njezin sin i snaha nisu javili toliko vremena.

@jazzyhop555 #mil #boymom #motherofthegroom #whiteweddingdresses #toxicmil #milwearingwhite #sonsweddingday ♬ original sound - ozu ♚

Kad smo joj objasnili o čemu se radi, bila je šokirana. Čak se pokušala izvući komentarom kako njezina haljina uopće nije bila bijela, govori Jasmine.

Prsten Velika dilema: "Trebam li vratiti obiteljski prsten njegovoj obitelji?"

Afera Granica prijateljstva: "Trebam li prijateljici reći da je muž vara?"

Dok su jedni na strani mladog bračnog para, drugi su im uputili kritike jer smatraju da je ovo previše banalan razlog za prekrižiti vlastitu majku i svekrvu na čak devet mjeseci.

Je li mladenka bila previše gruba prema svekrvi?

glasova:

Što vi mislite o tome?

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju