Iz male tvornice hitova televizijske producentice i scenaristice Shonde Rhimes dosad su nam stigle serije "Grey's Anatomy", "Scandal", "How To Get Away With Murder" i mnoge druge, a među posljednjima je serija "Bridgerton" koja se počela prikazivati na Netflixu 25. prosinca 2020. godine.

Ova povijesna romantična drama rađena je na temelju ciklusa knjiga spisateljice Julije Quinn i fokusira se na život obitelji Bridgerton.

U centru priče je Daphne Bridgerton i njezina romansa sa neodoljivim Simonom Bassetom, vojvodom od Hastingsa. Daphne je utjelovila glumica Phoebe Dynevor, a Simona Regé-Jean Page. U nastavku pročitajte zanimljivosti o prezgodnom glumcu koji je u samo nekoliko tjedana osvojio srca obožavateljica diljem svijeta.

1. Rođen je 1990. godine u Harareu, glavnom gradu Zimbabvea. Njegova majka je iz Zimbabvea i po struci je medicinska sestra, a otac propovjednik je iz Engleske. Imam obitelj posvuda, u Južnoafričkoj Republici, Australiji, Švedskoj, Grenadi, Floridi... Zimbabve je najljepše mjesto na svijetu. Svi to kažu za svoju zemlju, ali moja je objektivno lijepa, rekao je u jednom intervjuu.

2. Nakon djetinjstva u Africi, s obitelji se preselio u London i tamo krenuo u srednju školu. Odmah po dolasku u Veliku Britaniju počeo se baviti glumom, isprva samo iz hobija, a kasnije ozbiljnog interesa. 

3. Nakon dvije neuspješne audicije ipak se uspio upisati u Londonski dramski centar. Diplomirao je 2013. godine.

4. Prvu važniju televizijsku ulogu u karijeri ostvario je u dramskoj seriji televizije BBC "Waterloo Road", a američki debi dogodio se 2016. godine u miniseriji "Roots".

5. Shonda Rhimes prepoznala je njegov talent i prije "Bridgertona". Naime, imao je ulogu u njezinoj seriji "For the People" o životima pravnika na njujorškom okružnom sudu.

Slika nije dostupna Potvrđeno je: "Emily u Parizu" imat će i drugu sezonu

Slika nije dostupna Definitivna potvrda nastavka: Pogledajte prvu najavu novog "Seksa i grada"

6. Kratko se pojavio i u filmu "Harry Potter i Darovi smrti 1. dio" kao gost na vjenčanju. Toliko kratko da se njegovo ime ni ne pojavljuje na odjavnoj špici filma.

7. Zapaženiju filmsku ulogu ostvario je u post-apokaliptičnom filmu "Mortal Engines" kojeg je producirao Peter Jackson.

8. Svoj privatni život skriva kao zmija noge pa u ovom trenutku nitko ne zna odgovor na pitanje koje mnoge zanima - kakav je njegov ljubavni status? Dosad nije javnosti predstavio nijednu djevojku.

9. Nakon premijere "Bridgertona" mnogi su se zapitali i je li kemija između njega i Phoebe možda urodila iskrama i u pravom životu. Na pitanje je li itko iz glumačke postave serije u vezi, imao je jednostavan odgovor: Mislim da se sve što morate znati vidi na ekranu. Sve iskre koje su se dogodile rezultat su predivnog scenarija koji smo dobili.

10. Pojavile su se i glasine kako bi upravo on mogao biti novi James Bond. Internet misli puno toga, ali ovo je jedna od boljih stvari tako da samo mogu biti počašćen. Možda je to i kulturološka stvar. Ako si Britanac i napraviš nešto zapaženo što ljudi cijene, odmah se počne spominjati Bond, kratko je prokomentirao glumac.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju