Među najvećim zvijezdama dodjele medijskih nagrada Zlatni Studio, koja se u petak održala u Zagrebu, defnitivno je bila pjevačica Tatjana Cameron Tajči.

Galerija Tajči u novoj verziji kultne narančaste haljine Tajči je nastupila na dodjeli nagrada Zlatni studio Tajči je nastupila na dodjeli nagrada Zlatni studio +3 Tajči je nastupila na dodjeli nagrada Zlatni studio

Svojim nastupom Tajči je raspametila publiku koja je na kraju uzvikivala "hoćemo još".

Osim kultnih pjesama, još jedan detalj iz ovog nastupa vratio nas je u prošlost i u nama probudio nostalgiju. Bila je to mala narančasta haljina u kojoj je pjevačica nastupila, a koja nas je odmah podsjetila na njezino kultno izdanje s Jugovizije.

Podsjetimo, Tajči je 1990. godine na Jugoviziji održanoj u Zadru otpjevala hit "Hajde da ludujemo". I tada je izazvala pravu ludnicu, a osim pjesme pažnju je privukla i kratka narančasta haljinica.

Tatjana Matejaš Tajči  1990. godine na Jugoviziji održanoj u Zadru Tatjana Matejaš Tajči 1990. godine na Jugoviziji održanoj u Zadru (Foto: Marko Čolić/Cropix)

Tajči se i danas rado sjeća te legendarne haljine, koja joj je, kako je svojedobno otkrila u intervju za Zadovoljna.hr, draža i od ružičaste haljine koju je nosila na Euroviziji održanoj u Lisinskom u Zagrebu.

Tatjana Matejaš Tajči u legendarnim haljinicama na Jugoviziji i Euroviziji 1990. godine - 2 Na Euroviziji u Zagrebu Tajči je nastupala u ružičastoj haljini (fotografija s probe) (Foto: Marko Čolić/Cropix)

Narančastu kreaciju dizajnirala je Irina Damić Radovčić, a Daniela Car, vlasnica modne kuće Linea Exclusive, posebno se angažirala za izradu. Pokojna Mirjana Kočiš izradila je narančaste cipelice.

Ne znam zbog čega, haljinica nije bila gotova na vrijeme, pa mi ju je mama autobusom donijela u Zadar. U toj narančastoj haljini bilo je toliko truda i ljubavi i vjere u mene da sam se u njoj osjećala kao u nekom čarobnom plaštu, prisjetila se Tajči.

Više od 30 godina kasnije oduševila je u novoj verziji kultne haljine za koju je zaslužan dizajner Ivan Friščić koji se na kreaciju osvrnuo na svom Faceboku.

Tajči je nastupila na dodjeli nagrada Zlatni studio Tajči je nastupila na dodjeli nagrada Zlatni studio (Foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Naša verzija male narančaste haljine je pobudila emocije i probudila sjećanja, i ponosan sam do neba jer smo uspjeli u nečemu što nisam mogao ni sanjati, a to je da smo oživjeli povijest i postali dio iste, napisao je Friščić, a mi se možemo samo složiti.

Novu, ali  staru malu narančastu haljinu pogledajte u galeriji na početku teksta.

Skratila kosu: Nova frizura Nine Badrić koja je oduševila obožavatelje Nina Badrić s kratkom kosom na Zlatnom studiju 2024. godine Nina Badrić na Melodijama Jadrana 2023. godine Nina Badrić na koncertu u Areni 2020. godine +5 Nina Badrić s dugom plavom kosom na reviji Roberta Severa 2016. godine

Neka druga Doris Dragović: Vamp izdanje iz Jeruzalema koje je prošlo nezapaženo Doris Dragović na Eurosongu u Jeruzalemu 1999. godine Doris Dragović na Eurosongu u Jeruzalemu 1999. godine Doris Dragović na Eurosongu u Jeruzalemu 1999. godine +1 Doris Dragović na konferenciji za medije u Jeruzalemu 1999. godine

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju