U našem domu nalazi se puno predmeta koje zapravo uopće ne koristimo, a mogli bismo ih prenamijeniti.

Ako ste slučajno poželjeli unikatan stalak za torte ili kolače, sada ga u par koraka možete napraviti sami.

Za to će vam trebati staro posuđe i takozvano superljepilo koje može zalijepiti keramiku i porculan. Nemojte bacati stare keramičke ili porculanske setove u smeće jer ih uistinu možete iskoristiti na neočekivan način.

Za stalak s jednom etažom trebat će vam jedan tanjur i zdjelica.

Vodite računa o tome da zdjelica mora biti dovoljno čvrsta i debela kako bi držala tanjur te mora imati i dovoljno velik promjer da bi kompletan stalak naposljetku bio stabilan. Možete spajati komade u istoj boji ili pak odabrati one u različitoj, sve je na vama.

Zdjelicu koju ste odabrali okrenite naopačke. Dakle, dno zdjelice spajat ćete s dnom tanjura. Pripremite nekoliko teških knjiga ili bilo koji drugi teži predmet s kojim ćete stisnuti svoju malu "instalaciju" kako bi se što bolje zalijepila.

Stavite rukavice na ruke i nanesite ljepilo na zdjelicu. Potom uzmite tanjur, centrirajte ga i položite na zdjelicu. Dobro stisnite i zatim na tanjur stavite odabrani teži predmet koji će stisnuti stalak. Ostavite neka se lijepilo suši onoliko koliko piše u uputama na pakiranju.

Možete se upustiti i u slaganje stalka na više etaža za koji vam mogu poslužiti i šalice. Pritom pazite da tanjur koji će biti na dnu ima najveći promjer, a da se oni koji idu na drugi ili treću etažu proporcionalno smanjuju. Prvu razinu stisnite teškim predmetom i pričekajte da se osuši i tek tada idite na drugu ili treću i ponavljajte postupak.

Slika nije dostupna Korisno i jednostavno: Napravite mirisni osvježivač zraka koji dezinficira prostor

Slika nije dostupna Od samo tri sastojka: Napravite sami učinkovito dezinfekcijsko sredstvo za ruke

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju