Ne osjećate se zadovoljno i ispunjeno? Jedan mali trik otjerat će negativnosti iz vašeg života i pomoći vam da se osjećate bolje

Svi smo opterećeni raznim problemima i zbog toga nam je ponekad teško pronaći unutarnje zadovoljstvo. Možda ne živimo život kakav smo zamišljali, ne radimo posao koji smo željeli, a sve to utječe na naše raspoloženje.

Shilagh Mirgain, psihologinja i predavačica na sveučilištu u Wisconsinu, ima jednostavan savjet za sve one koji su u potrazi za unutarnjim mirom.

Život postaje bolji čim pronađemo neku motivaciju. Zbog toga bismo trebali napraviti svoju listu želja.

Prema njezinom vlastitom iskustvu, život postaje bolji čim pronađemo neku motivaciju. Zbog toga bismo trebali napraviti svoju listu želja. U anglosaksonskim zemljama ona se naziva "bucket list", a na nju zapisujemo sva iskustva i ciljeve koje bismo željeli doživjeti i ispuniti tijekom svog života.

Lista želja je korisna jer vam pomaže da osluškujete svoju unutarnju mudrost. Tako je lako zapeti u svakodnevnoj gužvi, obavezama, poslu i ostalim stvarima, a zbog toga možemo izgubiti kompas, rekla je za RD dr. Mirgain.

Možda mislite kako je ideja da će tako jednostavna stvar poboljšati vaš život neutemeljena, ali razna istraživanja potvrdila su da ljudi koji vode računa o svojim ciljevima češće i lakše ostvaruju zamišljeno, a ostvarivanje ciljeva važno je za ispunjen život.

Dr. Mirgain savjetuje da si prije sastavljanja liste postavite dva pitanja:

1. Kada bih ovo bila posljednja godina mog života, što bih željela napraviti, iskusiti i postići?

2. Što bih napravila kada bih na raspolaganju imala neograničenu količinu vremena, sredstava i potpore?

Zapamtite da se na listi želja mora naći ono što bi vas usrećilo, a to nisu nužno putovanja oko svijeta ili vila s bazenom već ono što vas osobno ispunjava.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju