Kad govorimo o nametnutim idealima ljepote, obično govorimo o ženskoj ljepoti. Društvene mreže su postavile određene standarde koji određuju što je lijepo i privlačno pa često zaboravljamo da je ljepota u očima promatrača.

S druge strane, Internet je zadnjih godina postao platforma koja pomaže ženama da zavole svoje tijelo i sitne nesavršenosti koje nas čine posebnima. U svijetu u kojemu svatko ima pravo javno izraziti svoje mišljenje, nailazimo na brojne osude. Žena s oblinama treba sakriti svoje adute jer ju oni čine promiskuitetnom, a ženi bez oblina nedostaje ženstvenosti.

Kako god bilo, možemo se složiti da u današnje vrijeme nije lako biti žena. Međutim, često zaboravljamo da u današnje vrijeme nije lako niti biti muškarac.

Muška nesigurnost oko vlastitog tijela, ističu psiholozi, uvijek se svodi na jedan problem. Muškarci nemaju celulit i strije, dlake su kod jačeg spola poželjna stvar, a outfit im vrlo rijetko predstavlja problem.

Međutim, veličinu svog alata obično izjednačuju s veličinom svoje muškosti, a nezadovoljstvo centimetrima može potaknuti anksioznost, koja kasnije može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme, poput erektilne disfunkcije.

Tehnika ili veličina? 

Dakle, ako ste ikad doživjeli da muškarac laže oko veličine svog spolnog organa, ta laž nije bila potaknuta željom da vam se predstavi kao veći muškarac, nego stvarnom nesigurnošću koja ga sputava da se opusti. Većinu muškaraca, potvrdila su istraživanja, zabrinjava jesu li sposobni zadovoljiti ženu, a na svoj spolni organ gledaju kao na glavno sredstvo zadovoljstva.

Muška nesigurnost oko vlastitog tijela uvijek se svodi na jedan problem, a to je veličina njihovog penisa

Tehnika ili veličina? Dobro je poznato pitanje na koje smo odgovorile više puta. Istraživanje objavljeno u časopisu BMC Women’s HealthTrusted Source potvrđuje da je ženama veličina penisa najmanje važan faktor za dobar seks, dok će tehniku i obujam češće isticati kao faktore koji su važni za postizanje orgazma i kvalitetan seks. Dapače, određen postotak žena je priznao da više vole pružati oralni seks muškarci s manjim penisom jer smatraju da ga bolje mogu zadovoljiti.

Veće je uvijek bolje. Od viška glava ne boli, a kad je nešto malo automatski na to gledamo kao na nedostatak ili fizičku manu. To su društveno određena stajališta koja nas ponekad mogu koštati samopouzdanja. Brojni muškarci se osjećaju nesigurno u vlastitom tijelu, a ta nesigurnost može utjecati na njihov seksualni život.

Psiholozi kažu da velik broj muškaraca živi s ovim kompleksom i da je to glavni razlog koji ih navodi da svom alatu nadodaju koji centimetar. Penis je u njihovim očima puno manji nego što zapravo jest, a od ovog problema pate čak i oni muškarci koji su iznad prosjeka.

A koji je prosjek?

Prosječna veličina penisa u svijetu, kažu istraživanja, je 13,58 centimetara. Hrvati su se našli na 35. mjestu od ukupno 143 države.

Drugim riječima, naši muškarci imaju sedam posto veći penis od prosjeka u svijetu. Radi se o brojci od 14,8 centimetara, s 13 centimetara obujma.

Usporedbe radi, najveći penis imaju stanovnici Ekvadora. Njihovi muškarci se mogu pohvaliti brojkom od 17 centimetara. Najmanji penis imaju muškarci iz Kambodže, s prosjekom od 10 centimetara, a nisko su se ragnirali i Talijani, s 12 centimetara. 

Pinocchio Laži koje je svaka žena barem jednom u životu čula od muškarca

Zašto vam se tresu noge nakon dobrog seksa? Zašto se nekim ženama tresu noge nakon dobrog seksa?

Istraživanje je potvrdilo da većina muškaraca zna koliki im je penis, a da mu obično dodaju do pet centimetara. Isto istraživanje je potvrdilo da žene znaju kad im muškarci lažu oko centimetara i da im je to neprivlačno, puno više nego što im je neprivlačan mali penis.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju