Sjećate li se haljine Jennifer Lopez koju je nosila prije dvadeset godina na svečanoj dodjeli glazbenih nagrada Grammy? Pamtimo je po smaragdno zelenoj boji i jednom od najdubljih dekoltea ikada viđenih na crvenom tepihu.

Galerija Jennifer Lopez u Versace haljini 19 godina kasnije - 2 +0 Jennifer Lopez u Versace haljini 19 godina kasnije - 3

Modna kuća Versace, koja je dizajnirala slavnu haljinu, i Concept udružili su snage i duh slavne haljine prenijeli na tenisice. Print tenisice savršeno prati print haljine s motivom lišća i prigodnim zelenim nijansama.

Čak je i jezičak tenisice u boji kože kako bi imitirao duboki dekolte koji je Jennifer nosila. Sa strane tenisice Brailleovim je pismom ispisana riječ Love (ljubav), a na prednjem se dijelu nalazi uzorak kakav se susreće u grčkoj kulturi.

Iako je riječ o prvoj slavnoj haljini našeg vremena koja je „prenesena“ na tenisice, Jennifer joj te davne 2000. godine nije pridavala mnogo pažnje.

Jennifer Lopez u Versace haljini 19 godina kasnije - 4 Kako Jennifer Lopez danas izgleda u haljini koja je prije 19 godina iznenadila Google?

Kao što je rekla u jednom kasnijem intervjuu, godinama kasnije, mnogo su joj bili važniji sami Grammyji, za koje je tada bila nominirana, a ne haljina koju ni nije smatrala suviše razotkrivajućom. Štoviše, samo joj je bilo drago da ima što odjenuti. Naime, sve do posljednjeg trenutka nije znala što će odjenuti.

U tom sam trenutku snimala film The Wedding Planner, pa sam haljine za dodjelu nagrada isprobavala na setu. Moja tadašnja stilistica Andrea Lieberman donijela je hrpu stvari, ali ništa nije bilo posebno.

Dogovorile su se da će joj donijeti još dvije-tri haljine na sam dan Grammyja.

Slika nije dostupna Zašto su toliko popularne? Jennifer Lopez u tenisicama koje nemaju konkurenciju

Došla je s tri haljine - bijelom, zelenom i još jednom koja mi se nije ranije nije osobito sviđala. Probala sam haljinu i kada sam uzašla odjevena u nju, svi koji su se tamo zatekli rekli su: 'To je ta haljina!', prisjetila se Jennifer za Vogue Magazine.

No stilistica joj na prvu nije dopustila da je nosi jer je haljina već bila viđena u javnosti. Između ostalih, haljinu su, uz male izmjene, nosile i sama Donatella Versace te Geri Halliwell, tadašnja članica grupe Spice Girls.

Slavna zelena haljina nije potaknula samo izradu tenisica nego i čitav projekt Google Images

Ipak, Jenniferina je želja presudila, a fotografije haljine preplavile su internet. To je bilo u jednostavnija vremena, mnogo prije društvenih mreža, a zanimljivo je da je upravo taj trenutak potaknuo Googleov tim na osmišljavanje projekta Google Images.

Tenisice inspirirane najpoznatijom zelenom haljinom su mi:

glasova:

Kako su rekli, Jenniferina haljina bila je najpopularniji upit na njihovoj tražilici koji su ikad vidjeli i zato je, godinu dana kasnije, zaživio projekt bez kojeg nam je danas internet nezamisliv.

Koliko je haljina ostala popularna, govori i to što je prigodom obilježavana dvadesete godišnjice haljine, Jennifer prošetala njome milanskom modnom pistom 2019. godine na Tjednu mode tijekom predstavljanja modnih kolekcija za 2020. godinu.

Što se nas tiče, želimo vidjeti još više slavnih modnih kombinacija na udobnim tenisicama u kojima bismo mogle i na posao i u šetnju.
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju