"Tko pjeva zlo ne misli" je dvodnevni festival kojim se odaje počast najvoljenijem istoimenom hrvatskom filmu svih vremena. Svi posjetitelji imat će priliku cjelodnevnim programom vizualno se vratiti u neka prošla vremena, jer se festivalom želi podsjetiti na vrijeme građanskog predratnog Zagreba 30-ih godina, i to u svim njegovim elementima - tadašnjoj glazbi, tadašnjem stilu, modi ili gastronomiji...

Ove će se godine, po treći put zaredom, održati festival, i to u subotu 8. i nedjelju 9. lipnja na Vidikovcu u zagrebačkom parku Maksimir, koji je ujedno i jedno od mjesta radnje istoimenog filma.

U ova dva dana bogatog programa vjerujemo da će svatko naći i ponešto za sebe, jer festival i ove godine nudi prave glazbene poslastice. Nastupaju Kristijan Beluhan & Ajngemahtec band, tenor Opere zagrebačkog HNK. Beluhan je vjerojatno najbolji Robićev imitator, izvodi domaće i strane standarde u svom prepoznatljivom stilu. Nastupaju još Quartette de la Rue, Tvrtko Stipić te Robert Mareković ovog puta u DJ ulozi.

Tko pjeva zlo ne misli "Tko pjeva zlo ne misli": 10 važnih lekcija koje smo naučili iz kultnog filma

Slika nije dostupna Luigi, Bepina i ekipa: Četiri naše čarobne ljubavi kojima ne može konkurirati ni Hollywood

U programu će se naći i Promenadni Ansambl koji svojim nastupima približava slušateljima klasičnu glazbu na kvalitetan i zanimljiv način. Njihov repertoar obuhvaća plesnu glazbu, marševe, valcere, potpurije, polke, uvertire, fantazije, tanga, melodije iz opera i opereta, klasične evergrine. Oni su jedini ansambl koji u Hrvatskoj svojim nastupima promovira salonsku i promenadnu glazbu, koja je bila dio običaja, kulture i glazbenog života u Zagrebu i Hrvatskoj krajem 19. i početkom 20. stoljeća.

Projekcija filma "Tko pjeva zlo ne misli" održat će se u subotu u 21h. Ovaj kultni film okuplja različite generacije koje s jednakim žarom prate glavne likove - gospona Fulira, malog Pericu, Anu i ostale poznate uloge, ponavljajući njihove tekstove i pjevajući zajedno sa njima. Ovo je zaista festival za oči, uši i nepce.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju