Neponovljiva glazbena diva Cher, rođena kao Cherilyn Sarkisian, danas slavi 75. rođendan, a glazbena ikona i u osmom desetljeću života nosi kontroverzni kostimić iz spota za pjesmu "If I Could Turn Back Time" u kojem pjeva okružena morem oduševljenih mornara.

Galerija +0 Cher na Oscarima 1986. godine

Od legendarnog videospota "If I Could Turn Back Time" prošle su 32 godine, a Cher i dalje izgleda fenomenalno u jednom od svojih najzapamćenijih kostima. Božica popa, kako nazivaju Cher, malo manje oskudnu verziju slavnog kostima i dan-danas nosi na nastupima te ponosno pokazuje da i u sedamdesetim godinama života ima tijelo božice.

Atraktivni triko, koji je zapravo kupaći kostim sastavljen od dvije uske trake koje sprijeda pokrivaju strateška mjesta, dok odostraga pokrivaju samo sredinu stražnjice, zanosna Cher u spotu je nosila uz crnu kožnatu jaknu, samostojeće čarape i uske crne čizmice. Ispod kostima nosila je prozirni body koji je njezinu pojavu učinio još izazovnijom.

Spot je sniman u Los Angelesu u petak navečer 30. lipnja 1989. na brodu američke ratne mornarice zvanom Missouri, a u spotu se pojavljuje i Cherin tada 12-godišnji sin Elijah Blue Allman, koji svira gitaru te nosi tamne naočale i majicu s Jimijem Hendrixom

Američko Ministarstvo ratne mornarice dopustilo je snimanje spota na njihovu brodu jer su u tome vidjeli priliku za povećanje broja regrutacija u mornaricu. 

Princeza Diana u Serpentinskoj galeriji 29. lipnja 1994. godine Princeza Diana: Haljina koja je uvela novu moćnu modnu kategoriju

Cher "Believe": Pjesma glazbene ikone koja slavi novi život nakon ljubavnih brodoloma

Cherin kostim pokazao se vrlo kontroverznim i mnoge televizijske postaje odbile su prikazivati video. MTV je prvi zabranio video, a kasnije ga je prikazivao samo poslije 21 sat. I vodstvo ratne mornarice ostalo je potpuno iznenađeno Cherinim izborom kostima i provokativnom prirodom videospota jer je očekivalo da će pjevačica nositi kombinezon, kako im je i bilo rečeno na pregovorima s producentima.

10 najizazovnijih izdanja slavnih žena koje su izazvale skandal na crvenom tepihu Najskandaloznije haljine s crvenog tepiha svih vremena Najskandaloznije haljine s crvenom tepiha svih vremena - 2 Najskandaloznije haljine s crvenom tepiha svih vremena - 3 +7 Najskandaloznije haljine s crvenom tepiha svih vremena - 8

Mornari su već bili na svojim mjestima i bend je počeo svirati kada se Cher pojavila u ovom neočekivanom izdanju. Potpukovnik Steve Honda iz mornaričkog ureda za vezu u Hollywoodu zatražio je od redatelja spota Martyja Callnera da prekine snimanje i uvjeri Cher da se preodjene u nešto konzervativnije, ali Callner je odbio.

Sve ostalo je povijest jer upravo se pjesma "If I Could Turn Back Time" smatrala velikim Cherinim povratkom na scenu, a i pripadajući videospot bez sumnje je u velikoj mjeri zaslužan za njezin globalni uspjeh.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju