Ako želite sagorjevati više kalorija tijekom šetnje, onda će vas zanimati savjeti koje donosimo u nastavku, a koji će vam pomoći da izvučete maksimalnu koristi iz svakodnog hodanja.

Mnogima je svaka prilika da uživaju u šetnji u prirodi ili po kvartu, dobrodošao odmor od monotone svakodnevnice. No, ta šetnja može biti puno više od toga.

Za početak šetnja može poboljšati vaše mentalno zdravlje. Slučajni susreti i kratki razgovori s poznanicima dovoljni su da vam poprave raspoloženje i izvuku osmijeh na lice. Osim toga, godi vam i promjena krajolika.

Šetnja može biti prilika da se povežete s prirodom, ali i da razmislite o stvarima koje vas muče te njihovim rješenjima. U konačnici šetnja može biti izvrstan način da se resetirate.

Šetnje imaju cijeni nz prednosti. Zato ih je dobro uključiti u svoju svakodnevnicu.

A tu su onda koristi i za fizičko zdravlje i liniju. Osim što šetnja može biti izvrstan način da razgibate ukočene zglobove, ona može biti i odličan pomagač u trošenju kalorija i gubitku kilograma.

Kod mršavljenja hodanjem vrlo je bitno kojim tempom hodate Mršavljenje hodanjem: Tri savjeta za gubitak do pet kilograma u tri tjedna

Kako bi najobičnija šetnja postala prava trošilica kalorija, slijedite savjete u nastavku:

1. PRIPAZITE NA DRŽANJE

Ispravite se, a ruke savinute u laktovima držite blizu tijela. Suprotno uvriježenom mišljenju većine ljudi, vaši koraci ne trebaju biti dugi, nego kraći.

2. MIJENJAJTE TEREN I PODLOGU

Hodajte po travi, pijesku, zemlji, cesti, uzbrdo i nizbrdo kako biste izazvali svoje tijelo. Brdo i nagib će pokrenuti vaš puls i šetnju učiniti izazovnijom. Otpor vjetra također može biti jedan od izazova u kretanju.

Slika nije dostupna Šetnja i gubitak kilograma: Što će se dogoditi ako hodate samo 30 minuta dnevno?

Hodanje potiče mršavljenje Lakše ne može! Plan hodanja od četiri tjedna koji topi kilograme

3. POJAČAVAJTE TEMPO

Krenite polako, a onda ubrzajte. Uključite intervale izmjenjujući periode bržeg i sporijeg hodanja. Ako slušata glazbu dok hodate, neka refren bude dio na kojem ćete ubrtazi tempo. Na kraju šetnje zabilježite broj koraka, a onda idući put u istom vremenskom intervalu pokušajte pobijediti samu sebe.

I na kraju, kako biste postigli željeni cilj i osim gubitka kilograma ojačali svoje tijelo, uvijek je dobro u vaše aktivnosti uključiti vježbe snage.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju