Početkom ožujka stigla je vijest o novom neodoljivom stanaru zagrebačkog Zoološkog vrta.

Galerija

Prinova je tada stigla u obitelj zebri, a svi članovi obitelji, mama Sabina, tata Gustav i sestra Cheeza, od starta su pokazali iznimnu brigu za novog člana, čiji je dolazak potvrdio da u nastambi zebri ljubavi i strasti ne nedostaje.

Zagrebački Zoološki vrt sada je objavio i spol mladunčeta, ali i poziv građanima.

Zagrebačko mladunče zebri u petak će navršiti mjesec dana. Odlično napreduje, a utvrđeno je i da se radi o ženki.

Kako bi prugasta ljepotica dobila ime, Zoološki vrt grada Zagreba poziva građane da joj ime predlažu na njegovoj stranici na Facebooku.

U četvrtak će ocjenjivački sud Vrta izabrati najboljih pet prijedloga, a među njima će konačno ime odabrati zagrebački vatrogasci, poručili su.

Ravnatelj ove Ustanove objasnio je i zašto baš vatrogasci.

Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba zahvalni smo za svu pomoć koju pružaju Zagrebu i Zagrepčanima, a sluha imaju i za pomoć životinjama.

S vatrogascima redovito surađujemo na intervencijama terenske ekipe Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba kad neka životinja ostane zatočena na nepristupačnom mjestu.

Bez njih mnogo intervencija ne bi imalo sretan kraj, kazao je Damir Skok.

A vi sada skoknite na Facebook zoološkog vrta i ostavite svoj prijedlog imena. Tko zna, ova neodoljiva zebrica možda dobije ime koje ste baš vi predložili.

Zagrebačka obitelj zebri dobila novog člana - 4
Zagrebačka obitelj zebri dobila novog člana - 4 (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL)

ZEBRICA RASTE IZ DANA U DAN

Timaritelji, zoolozi i ostali djelatnici Vrta koji se svakodnevno brinu o malenoj zebri, jedva čekaju petak da doznaju kako će je ubuduće zvati.

Kažu kako zebrica raste iz dana u dan. Majčino mlijeko siše prvih 16 mjeseci, a nakon tjedan dana počela je pasti i travu.

Omiljeno mjesto zebrice je ono uz mamu Sabinu. Prati je u stopu. Međusobno se prepoznaju po izgledu, glasu i mirisu.

Tata Gustav radi reda u nastambi i čuva svoje krdo.

Dvogodišnja sestra Cheeza pravo je starije dijete. Voli druženje s obitelji, ali i vrijeme koje provodi sama. Šeće se, grije na proljetnom suncu, istražuje sve kutke svoje prostrane vanjske nastambe…Inače, grantova nizinska zebra nastanjuje savane jugoistočne Afrike. U prirodi prosječno živi devet, a najviše 20 godina. U zoološkim pak vrtovima može doživjeti četrdesetak godina.

Tamo mladunci imaju i veću mogućnost za opstanak. Naime, u prirodi preživljava tek svako drugo mladunče. Ostalih se najčešće dočepa predator.

Uz poruku da ostanete doma, na kraju podsjećamo i da je Zoološki vrt Grada Zagreba zatvoren za posjetitelje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju