Je li pametno održavati odnos s bivšim partnerom? Ako su uključena djeca – to je neizbježno, ali ako klinci nisu u priči, takvo bi prijateljstvo moglo stvarati probleme u novom ljubavnom odnosu.

Slomiti srce drugoj osobi za neke je ljude podjednako teško kao ostati povrijeđen pa je zato, napominju psiholozi, prijedlog da ostanete prijatelji jedno od najboljih rješenja.

Ponekad se ljudi rastanu u dobrim odnosima pa je očuvati prijateljstvo zapravo moguće. Bez obzira na to što vas je život razdvojio, ili se ljubavna iskra ugasila, vi svejedno poznajete kvalitete bivšeg partnera i ne želite ga izbaciti iz svog života.

Ipak, ako ste odlučili krenuti dalje, trebali biste s novim partnerom razgovarati o prijateljstvu s bivšim, kako se ne bi probudila sumnja koja potencijalno može uništiti vašu novu vezu.

Baš se u ovakvoj situaciji našla Sara, koja je na jednoj društvenoj mreži podijelila svoju situaciju i upitala pratitelje što bi trebala učiniti.

Sara je u idiličnom braku tri godine, a nedavno je rodila sina. Kad su ona i njezin suprug prohodali, on je bio usred prekida sa svojom bivšom djevojkom, s kojom je ostao u dobrim odnosima.

Afera Granica prijateljstva: "Trebam li prijateljici reći da je muž vara?"

Sari to nije smetalo, tolerirala je činjenicu da imaju zajedničku povijest i vjerovala je da doista nisu kompatibilni – zato su i prekinuli. Po prirodi nije ljubomorna, a i bezuvjetno vjeruje svome suprugu pa joj nije smetala poruka za rođendan, čestitka za poslovna postignuća, ili usputna kava kad bi se sreli u prolazu.

No, kad je rodila promijenila je mišljenje.

Vjenačani prsten "Oprostila sam nevjeru i to je bila najbolja stvar koju sam učinila u životu"

Rekla je suprugu da joj njihovo prijateljstvo sada smeta, a on joj je odgovorio da se opusti – da je to zbog hormona.

Tada sam se jako naljutila. Obitelj bi mu trebala biti na prvom mjestu. On ne gleda racionalno na cijelu situaciju. Govori mi da se mišljenje ne može preko noći primijeniti, a prag tolerancije tako naglo spustiti.

Iako sam tolerirala njihovo prijateljstvo, ipak mislim da ga ona gleda na drugačiji način i da se cijelo vrijeme nadala da ćemo mi ipak prekinuti. Ali sad smo dobili dijete, objasnila je Sara i upitala prijatelje pretjeruje li.

U anketi podijelite svoje mišljenje.

Treba li Sara zabraniti njihovo prijateljstvo?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju