Kad nas okupaju prve zrake sunca, poželimo sve više vremena provoditi u prirodi. Posljednjih godina uređenje vrta postalo je jednako važno kao uređenje interijera pa stručnjaci dijele sve više savjeta o najnovijim vrtnim trendovima.

Svaki vrt ima potencijal postati prava mala cvjetna oaza. Bez obzira želite li posaditi cvijeće, povrće ili jednostavno uživati u druženju na otvorenom, iskoristite potencijal svog vrtnog prostora kako bi u toplim mjesecima mogli uživati u zdravstvenim i wellness blagodatima prirode.

Cvjetno vijeće Nizozemske, europska hortikulturna udruga koja prati trendove u životu na otvorenom, odredila je da će 2022. biti pastelna godina. Ističu da će ovog proljeća i ljeta vrtovi biti obojeni u ružičastu, plavu, boju mente te blijedo narančastu boju.

Ove godine je u trendu i koraljno crvena koja odiše svježinom pa ju je dobro ukomponirati u uređenje vrtnog prostora. Koraljnom bojom možete osvježiti višegodišnje grmove.

Dodajte nekoliko gredica jednogodišnjih sadnica i pokoje sjeme cvijeća. To će biti izvrstan način da svom vrtu ulijete novu, vitalnu energiju.

Cvjetno vijeće preporučuje da o svom vrtu razmišljate kao o prostoru za opuštanje, a ne o još jednoj zoni za kućanske poslove. Ove godine u trendu je pomalo prirodniji, odnosno „divlji“ izgled vrta pa ne morate trošiti previše vremena na grabljanje. Preporuka je da se više okrenemo engleskom stilu uređenja vrta, a manje savršeno simetričnom francuskom stilu.

Pronašli smo nekoliko ideja kako da svoj vrt uredite u nježnim bojama.

1. Zelena hortenzija

Veliki grozdovi svijetlozelenih cvjetova osvježit će vaš vrt.

2. Narančasta afrička tratinčica

Ova prekrasna jednogodišnja biljka izbacuje svoje narančaste cvjetove do 60 cm u vis pa će se zasigurno isticati između ostalih biljaka u vašem vrtu.

3. Plava lavanda

Umirujući doživljaj u vrtu nije potpun bez mirisa lavande na povjetarcu, a ova francuska sorta je odličan izbor za uređenje vrta..

Slika nije dostupna Hortenzija može i to! Trik s kojim ćete promijeniti boju obožavanog cvijeta

4. Ružičasta kalanhoa

Ova prekrasna biljka nježne boje dolazi s Madagaskara kako bi upotpunila doživljaj u vašem vrtu.

5. Ružičasta sitna ruža

Bujni mali grm koji cvjeta od ranog proljeća do prvog mraza, odličan je izbor za sve one koji žele vrt urediti u francuskom, elegantnom stilu.

6. Crnooka pupavica 

Od jednog paketa sjemena ovog prekrasnog cvijeta možete zasaditi veliku žutu  livadu i stvoriti dojam divlje prirode ispred vaše kuće.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju