U jednom trenutku svog života 80 posto ljudi suočit će se s bolovima u leđima, osobito u njihovu donjem dijelu.

Postoji li pravilna postura (položaj tijela) i kako se kretati u svakodnevnom životu i prilikom vježbanja da ne naštetimo kralježnici – pitanja su oko kojih se vrhunski stručnjaci iz područja medicine i kineziologije ne slažu uvijek.

No činjenica je da suvremeni način života dovodi do tegoba sa kralježnicom te niza drugih, s njima povezanih posljedica.

Trenerice iz Amika centara za nas su snimile video u kojem su korak po korak prošle sve bitne sastavnice sigurnog držanja tijela te vježbe koje imitiraju svakodnevne kretnje (pranje zubi, umivanje lica, sjedanje, podizanje predmeta sa poda, vezivanje obuće).

Zahvaljujući ovom videu osvijestit ćete brojne točke svojeg tijela na koje možda ne obraćate pažnju, a koje snažno utječu na to koliko kvalitetno se krećete.

Neke će se upute značajno razlikovati od onih koje ste cijeli život slušali, a danas ih napuštamo: uvuci trbuh, podvuci zdjelicu, stisni leđa o pod.Ovo je vodič kroz vaše tijelo nastao kao kombinacija znanstvenih spoznaja i više od dva desetljeća iskustva u praksi.

Ovaj mini trening nije intenzivan tjelesno, no zahtijeva vašu punu pažnju, koncentraciju i fokus, a njegove korisne učinke osjetit ćete već nakon nekoliko minuta.

Možete ga koristiti za zagrijavanje tijela i uma prije bilo koje tjelovježbe ili ga jednostavno koristite kao šalabahter za bezbolno kretanje.

Sada samo odaberite najpogodnije mjesto u svom domu za rekreaciju i kliknite start na priloženom videu, a za više online treninga pretplatite se na www.amika.hr.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju