Nakon što smo vam s ekipom iz "Amika centri" protekla dva tjedna pokazali vježbe pokretljivosti gornjeg i donjeg dijela tijela, danas je vrijeme za fit pilates.

Radi se o modernijoj inačici pilates metode vježbanja koju su osmislili stručnjaci Amika centara uvažavajući sve principe klasičnog pilatesa (koncentracija, preciznost, kontrola…).

U fokusu fit pilatesa su vježbe u stojećem položaju jer se nepredvidljivi dio života odvija upravo na nogama.

Vježbe pokretljivosti za gornji dio tijela Samo slijedite upute: Trening pokretljivosti od 10 minuta za koji ne trebate opremu

Vježbe pokretljivosti za donji dio tijela Dovoljno je sedam minuta: Vježbe pokretljivosti za donji dio tijela za koje ne trebaju rekviziti

U uvjetima uspravnog kretanja susrećemo najviše izazova koje vanjski faktori postavljaju pred naše tijelo i njegovo sigurno gibanje (npr. dok se vozimo javnim prijevozom ili se krećemo kroz gužvu).

Suvremeni način života umanjio je stabilnost trupa i ravnotežu te ih je stoga vježbanjem potrebno unaprijediti.

Također, razvitak ravnoteže postaje sve važniji s godinama te neophodan za kvalitetu života starijih osoba.

Nakon ovog mini treninga fit pilatesa osjećat ćete se probuđeno, razgibano, osnaženo i izduženo te ćete se sigurnije i samopouzdanije kretati.

Sve što vi sada trebate napraviti jest odabrati kada ćete i gdje odraditi ovaj trening, koji će vam oduzeti manje od šest minuta vremena, i stisnuti start na priloženom videu.

Iskusne trenerice detaljno će vas provesti kroz svaki korak treninga na kojem će vam vaše tijelo biti jako zahvalno, a za više online treninga pretplatite se na www.amika.hr.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju