Čak i onima koji su ulovili posljednji trenutak prije zatvaranja kozmetičkih salona kako bi stavili trajni lak, bliži se vrijeme za novu rundu koja neće biti moguća.

Ako su vaši nokti već izrasli do mjere da je vrijeme za skidanje laka, postoji trik pomoću kojega možete još malo produžiti njihov rok trajanja, a za koji će vam trebati rašpica za nokte i lak sa šljokicama.

Osim što ćete pomoću ovog trika prikriti nesavršenosti, vaša manikura dobit će potpuno nov izgled.

Prvi korak uključuje lagano oblikovanje noktiju rašpicom za nokte kako biste dobili dojam svježe uređenih noktiju.

Drugi je korak nanošenje laka sa šljokicama na izrasli dio nokta. Poigrajte se na način koji vam najviše odgovara. Možete popuniti samo izrasli dio, a možete i popuniti malo veći dio. Konačni rezultat su ombre nokti oko kojih se onda ne morate brinuti još neko vrijeme.

Kada ste zadovoljni konačnim izgledom, nokte možete prelakirati prozirnim lakom i pričekati da se u potpunosti osuše prije nego što počnete obavljati druge aktivnosti.

U nastavku pogledajte i video koji prikazuje ovaj postupak.

KAKO SKINUTI TRAJNI LAK?

U trenutku kada odlučite skinuti trajni lak, to možete učiniti pomoću vatice, acetona i aluminijske folije.

- Vaticu iskidajte na komadiće veličine nokta. Foliju iskidajte na komade dovoljno velike da u njih možete umotati nokat.

- Nakon toga komadić vate natopite acetonom, stavite ga na nokat i umotajte u foliju. Postupak ponovite dok svi nokti ne budu umotani,

- Pričekajte 10 do 15 minuta prije početka skidanja folije.

- Kada je skinete, trajni lak trebao bi biti odignut s površine nokta. Ako su neki dijelovi ostali na noktu, nježno ih uklonite pomoću potiskivača ili drvenog štapića.

- Ako se neki dijelovi i dalje ne žele skinuti, ponovite postupak s vaticom, acetonom i folijom.

Omiljeni oduvijek i zauvijek: 10 kultnih lakova za nokte koji pobjeđuju sve trendove

Nakon toga uredite nokte onako kako to i inače činite.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju