Citat koji ćete pročitati u nastavku preuzet je iz knjige britanskog autora i znanstvenika Matthewa Walkera, a glasi ovako:

Znanstvenici su otkrili novi revolucionarni tretman zbog kojeg ćete živjeti duže. Poboljšava memoriju, čini vas privlačnijima. Zbog njega ste vitkiji i smanjuje želju za hranom.

Štiti vas od raka i demencije. Čuva vas od prehlade i gripe. Smanjuje rizik od srčanih i moždanih udara, a da ne spominjemo dijabetes.

Čak ćete se osjećati sretnije, manje depresivno i manje anksiozno. Jeste li zainteresirani?

Revolucionarni tretman o kojem priča je - spavanje, a način na koji ovaj autor govori o njemu možda vas potakne da dodatno razmislite o važnosti dobrog, kvalitetnog sna.

Žena u krevetu Savjet stručnjaka: Trikovi uz koje ćete lakše zaspati i pobijediti nesanicu

Topla kupka prije spavanja može vam pomoći da lakše zaspite Trik koji će vam pomoći da brže zaspite, a pritom ćete i uživati

Nažalost, trenutna situacija je takva da je kvalitetan san nešto što teže ostvarujemo. Mnogima ga je narušila neizvjesnost oko koronavirusa, a stanovnici Zagreba i okolice imaju dodatnih problema sa snom zbog nedjeljnog potresa, ali i niza podrhtavanja koji su uslijedili nakon njega.

Složit ćemo se da se nalazimo u vremenu i situaciji u kojima je mnogima teško "uhvatiti" sedam ili osam sati kvalitetnog sna. Štoviše, mnogi se više nego prije bore s nesanicom.

TRIK KOJI MOŽE POMOĆI

Britanska stručnakinja za spavanje i nesanicu, Kathryn Pinkham, odlučila je u novonastaloj situaciji podijeliti savjet, odnosno trik koji bi vam mogao pomoći da lakše zaspite.

Tvrdi da je najbolja stvar koju možete učiniti kada ne možete zaspati ta da napustite sobu.

Ustanite i otiđite sjesti u dnevnu sobu. Promjena okoline i odvajanje samog sebe od sobe u kojoj ne možete zaspati učinit će čuda. Nakon pet minuta vratite se u krevet i zaspat ćete, kaže.

Možda ovaj trik neće upaliti u svačijem slučaju, ali ako se borite s nesanicom, vrijedi pokušati.

Slika nije dostupna Idi, idi, nesanice... Trik uz koji ćete zaspati za nekoliko minuta

Kako zaspati u 120 sekundi? Vojnička metoda: Kako zaspati u 120 sekundi?

PRIPREMA ZA SPAVANJE

Napuštanje sobe, naravno, nije jedino što vam može pomoći da zaspete. 

Među ključnim stavkama je i priprema za spavanje - prije nego stavite glavu na jastuk pokušajte se smiriti i opustiti. To, između ostalog, uključuje ograničavanje vremena koje ćete provesti pred ekranom.

Dokazano je da korištenje mobitela, tableta, televizora i drugih elektroničkih uređaja prije spavanja odgađa unutarnji sat našeg tijela, suzbija oslobađanje hormona koji potiče spavanje i otežava tonjenje u san. Zbog toga puno prije odlaska u krevet "isključite struju".


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju