Alyssa Milano nije žurila s gubitkom kilograma prikupljenih u trudnoći. Naprotiv, odlučila se za sporiju, ali učinkovitu metodu zdrave prehrane koja jamči odlične rezultate na duge staze. Slatka glumica otkrila što je zapravo jela, i kojih se namirnica odrekla


1. Super alternative za kruh

Alyssa Milano obožava kuhati za svoju djecu, no nekad će prevariti svoja čula kada sprema kaloričnije obroke. Djeci će pripremiti tacose u klasičnoj tortilji, no svoje će punjenje zamotati u robusno povrće poput listova zelene salate iceberg.

Otkrila sam da sam vrlo zadovoljna i kada ovaj trik iskoristim za pripremu sendviča. Umjesto kruha, koristim hrskavo povrće,’ priznala je slavna glumica.


2. Netradicionalno tjesto za pizzu
Milano s radošću priprema i pizzu od domaćeg tijesta, te će bez razmišljanja pojesti krišku ove talijanske hrane. No umjesto običnog tijesta, ovo će jelo napraviti s podlogom od cvjetače, bez imalo brašna te tako uštedjeti na kalorijama.

S obzirom da je slavna glumica porijeklom Talijanka, rado priprema i lazanje, no umjesto listova tjestenine iskoristit će slasno povrće poput tikvica ili patlidžana.

3. Bjelančevine za početk dana
Alyssa Milano pridržava se načela Atkinsonove dijete, pa za doručak radije jede bjelančevine nego žitarice ili tosta. Dan obično započinje jajima pečenim na kajganu, koji joj omogućavaju da se dulje osjeća sitom. Za ručak će pojesti ribu s grila i mnogo salate.

No tu i tamo, upustit će se u ‘zabranjene’ zalogaje, poput punomasnog sira. ‘Nema ništa bolje od plate pune sira,’ priznaje glumica koja ponaviše uživa u plavom siru i cheddaru.

Bonus trik za bolji okus dijetalne hrane
Dijetalna hrana može biti vrlo bezukusna, pa Alyssa poškropi nekoliko kapi svježeg limuna na većinu hrane koju jede.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju