Lana Jurčević na svom Instagramu objavila je video snimku iz bolnice u kojoj je završila zbog komplikacija u trudnoći. Kako bi spasili bebu pjevačica je morala primiti velike doze antibiotika i infuziju, a uz video je podijelila i svoju priču koja je mnoge dirnula, naročito žene koje su prošle isto.

Lana Jurčević prije nešto više od mjesec dana objavila je vijest da s partnerom Filipom Kratofilom, s kojim je nedavno proslavila šest godina veze, čeka dijete. Nedugo nakon toga morala je biti smještena u bolnicu, a što se ondje događalo otkrila je u video snimci i tekstu koje je objavila na svom Instagramu.

Lana je otkrila da je skoro izgubila bebu, ali da se i dalje bore. Svoju priču odlučila je podijeliti te posvetiti svim ženama koje prolaze toliko toga, a da o tome ne znamo ništa jer su neke teme i dalje tabu. Uz video koji je objavila s porukom 'Sve za našeg bebija' Lana je napisala:

'Ovo je početak kraja' - bila je doktorova rečenica dok smo sjedili na odjelu hitne na kojoj sam završila tog ‘nesretnog’ petka.

Znam kako zvuči... I nama su se ‘odsjekle noge’ u tom trenutku, ali ne bih htjela da ovo bude neka tužna priča, već priča u kojoj možemo birati put kojim ćemo ići: kako u neizvjesnosti, s ne tako optimističnim prognozama i u stvarima nad kojima nemamo kontrolu, ipak možemo pronaći onu neku nadu i svjetlo koju je dovoljno da ponekad vidiš samo TI. I tako ide dan po dan, sat po sat, minuta po minuta. I sve prepustiš ‘Onom Gore’.

Neka ova priča bude posvećena svim ženama od kojih su me dijelili samo zidovi i pokoji bolnički krevet, svim onim ženama koje su tu bile i prije i bit će nakon mene, svim ženama koje prolaze toliko toga, a da o tome ne znamo ništa, da ih ne vidimo i ne čujemo nigdje jer hej, o tome se ‘ne priča’ - to se ne dijeli sa svijetom, to je toliko bolno i osjetljivo da to skrivaš samo za sebe i možda svoj najuži krug ljudi, ako i to...

Te žene ne srećemo nasmijane na ulicama i oko sebe, ne gledamo njihove trudničke, savršene slike na društvenim mrežama. Neka ova priča bude posvećena svim lavicama koje se svaki dan bore za svoje bebe, na ovaj ili onaj način, za sve žene i parove koji se bore s tim da postanu roditelji...

Ponekad osjećam da mi Bog ‘servira’ neke situacije kroz koje moram proći da bi negdje nekim ljudima, ovaj put, ženama možda dala nadu koju imam i ja i koju ne gubim u nijednom trenutku. Da im možda pružim utjehu. Ruku podrške. Makar iz daljine. Ima nas... I lakše je kad te netko razumije, kad znaš da nisi sam u tome svemu.

Možda je i ovo neka lekcija meni, da preispitam svoje prioritete, život, razmišljanje. I vjerujte - itekako jesam. Zahvalna sam i za ovo što se dogodilo, a još zahvalnija jer sam još u ‘jednom komadu’ jer još uvijek to malo srčeko kuca u meni...

Priznajem, trebalo mi je više od 50 dana da skupim snage i hrabrosti da pustim ovo van i ogolim se. Da, primila sam više od 70 doza antibiotika u 40 dana u bolnici, ‘milijun’ pikanja u vene koje više nisu imale ‘snage’, krvarenje, komplikacije, gomila neizvjesnosti, ali sve će to jednom biti zaboravljeno. Nadam se ipak - za neki viši smisao.

Lana Jurčević Lana Jurčević u emotivnom videu otkrila da će postati mama

Emotivna objava Lane Jurčević mnoge je dirnula, a naročito žene koje su prošle slično. Pjevačici su iskazale podršku i napisale:

Osoba sam koja ne piše puno i ne ostavlja komentare poznatim osobama, ali me je ovo toliko posjetilo na taj grozni dan u mom životu dok nam je doktor rekao "Kako vam Bog da", ali toliko sam se držala i znala da će sve biti u redu. Sada su pokraj mene blizanci od 15 mjeseci i nema ljepšeg! Taj dan mi je ostao urezan u sjećanje, ali sada znam da je ipak netko gore odlučio da ima nade i da bude sve dobro!

Nema jače osobe od Majke! Ja sam u devetom mjesecu dobila napadaj gusterače, fetalna patnja, noć u izoliranoj sobi u rađaoni, bebe se rađaju, a ja ne znam hoćemo li moja beba i ja preživjeti. Svaki porod sam slušala i molila za druge i svaki plač rođene bebe isplakala kao da je moja. Bog me čuo i nagradio zdravljem i najvećim bogatstvom, mojim sinom. Oboje živi i zdravi i za par dana moje čudo kreće u školu. Eto to smo mi majke, kad nam je i najteže molimo i za sebe ali i za sve majke i djecu. Postati majka je najveće postignuće u mom životu, iako sam postigla skoro sve drugo što sam željela, ništa nije ni blizu njemu, ni blizu!! Kako veli Grašo: 'ako me pitaju, moja jubavi, dal mi fali život od prije reć' ću nije ga ni bilo bez tebe', a i Sevkina 'Rođeno' moje kida srce.

Obtelj Grđan "Dobar dan, ljubavi, dobro došla na svijet": Emotivne priče trojice tata koji su bili prisutni na porodu

Lana, kao Žena koja je prošla slično, želim ti svu snagu svijeta i da ne gubiš nadu niti u jednom trenutku. Sve će biti dobro. Podrška.

Sretno, sve to prošla, a najteže mi bilo kad su rekli 'od bebe ništa', a moj sin sad ima 21 godinu i opet se bori s nekim drugim bolestima, ali tu je.

Iduće godine u ovo vrijeme će vas biti troje u kući. Razlika, osim te, će biti da ćeš iduće godine zbog svih ovih teških situacija biti bolji i jači čovjek. 'This too shall pass'.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju