Glavni ulaz u vaš dom mjesto je na kojem se stvaraju prvi dojmovi i koje sa sobom nosi niz mogućnosti.

Kada primjerice idete na odmor, prve misli kroz vašu glavu prolaze čim stanete pred hotelski ulaz. Promatrate je li zgrada održavana, kako je uređen okoliš, radite cijeli niz procjena.

U tom trenutku javlja se osjećaj ili zadovoljstva ili razočaranosti izborom. Kada vas na samom ulazu dočeka drveće, šareno cvijeće, zadovoljni ste i prije stupanja u predvorje.

Na isti način vas, vaše goste i sve buduće "prilike" dočekuje vaš dom. A vaš cilj trebao bi biti dočekati sve te "prilike" ljepotom, srećom i udobnošću.

Dok "prilike" čekaju da im otvorite vrata, dajte im cijeli niz razloga da generiraju pozitivne misli o vama. Stvorite dom koji se sjaji i izdvaja iz gomile.

Kako biste to postigli, u nastavku pročitajte sedam praktičnih i jednostavnih feng shui savjeta za uređenje ulaza u dom koji će vam osigurati sjajan prvi dojam te donijeti pozitivnu energiju i neograničeni niz mogućnosti u vaš dom.

1. Ako živite u kući, očistite nered u dvorištu i na prilaznim putevima kako biste omogućili prolazak energije u dom. Isto to učinite i na ulazu u stan.

2. Prednja vrata obojite u veselu boju. Crvena je feng shui boja prosperiteta i obilja, a zelena prirode i novca.

3. Postavite visoku, zdravu biljku s obje strane ulaznih vrata. Biljke ne smiju blokirati ulaz.

4. Ispred ulaznih vrata objesite bijele svjetiljke kako biste u svoj dom privukli zlatne prilike.

5. Ako ste u kući, vodena fontana postavljena s desne strane vrata donijet će vam sretnu energiju svaki put kada se vrata otvore.

6. Kip na ulazu , bio to keramički anđeo ili neki drugi detalj poput kamenog Bude, u vaš dom donijet će stabilnost i zaštitu.

7. I za kraj, kupite šareni otirač koji će samo povećati ljubav vaših gostiju prema vama.

Ako ste fan feng shuija, onda će vas sigurno zanimati i 9 predmeta u spavaćoj sobi koji donose sreću i uspjeh.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju