Slikovnica je poklon koji će razveseliti svako dijete, a zaista posebne slikovnice nastaju u zagrebačkoj Tvornici snova u kojima je glavni junak priče – vaše dijete. U personaliziranim pričama i bajkama za djecu uživat će mališani, roditelji, bake i djedovi... Knjiga je to koju ćete sigurno zauvijek željeti čuvati

Galerija Personalizirane priče i bajke za djecu iz Tvornice snova - 6 Personalizirane priče i bajke za djecu iz Tvornice snova - 8 Personalizirane priče i bajke za djecu iz Tvornice snova - 2 +4 U personaliziranim pričama i bajkama za djecu iz Tvornice snova glavni junak je vaše dijete Želite li svome djetetu darovati zaista poseban i originalan poklon, kakav nema nitko drugi, onda je Tvornica snova mjesto za koje trebate znati. Ondje nastaju personalizirane priče i bajke za djecu, a kako će priča izgledati, odlučujete vi sami, odnosno roditelji, bake, djedove, tj. osoba koja knjigu naručuje.

Birati možete između sedam naslova, tri pustolovne bajke za jednog mališana, ali i dvije bajke za dva glavna lika – priče u kojima braća i sestre sudjeluju zajedno. Tu je i slovarica ("Kako ću spasiti abecedu") koja je zasigurno najkorisniji naslov iz ponude - edukativna i vrlo zabavna jer sadrži 30 manjih pričica (za svako slovo po jedno) te motivira dijete na učenje slova. "Kako sam došao na svijet" svakako je hit-proizvod Tvornice snova, a radi se o šaljivoj rimovanoj priči koja pripovijeda o djetetovu dolasku na svijet. Ljudi je vole poklanjati povodom djetetova rođenja - ostaje to lijepa i trajna uspomena za cijeli život. Cijena svih knjiga je 199 kuna.

VAŠE JE DIJETE GLAVNI JUNAK PRIČE

Naručitelj (a to je uvijek odrasla osoba) sudjeluje u nastanku knjige tako da prvo upisuje niz tekstualnih podataka: ime glavnoga lika u priči (ili imena, ako se radi o knjigama s dva glavna lika), prezime, mjesto stanovanja, imena djetetu bliskih ljudi, datum rođenja i slično, ovisno o kojem se naslovu radi.

'Kako sam došao na svijet' definitivno je hit proizvod Tvornice snova, a radi se o šaljivoj rimovanoj priči koja pripovijeda o djetetovom dolasku na svijet

Svakako najveći zadatak u ovom tekstualnom dijelu personalizacije jest sastavljanje posvete, lijepe poruke koja bi dijete uvijek trebala podsjećati na trenutak darivanja. Naručitelj potom treba dodati dvije fotografije – jedna od njih ide upravo uz posvetu na poleđinu korica, a druga na početak knjige, uz naslov. Osim toga, potrebno je prilagoditi izgled likova u priči – odabrati boju očiju i kose, frizuru, naočale – a kako bi svi oni što više nalikovali stvarnim ljudima, priča Andrijana Majstorović, direktorica Tvornice snova koja je ujedno i autorica priča.

Ideja da počne pisati personalizirane dječje priče sinula joj je prije šest godina kada je baš u procesu pisanja pomislila kako bi bilo zanimljivo napisati priču o nekom stvarnom, konkretnom djetetu i potom pratiti reakciju.

'Eksperimenti' su izvršeni na nekoliko mališana iz okruženja i bili su vrlo uspješni – djeca su bila iznenađena, začuđena i jako zainteresirana za priču. I baš je to bila ona prva iskrica koja je ubrzo dovela do Tvornice snova, kaže Andrijana pa nastavlja:

Jako nam je drago čuti da upravo neki od naših naslova djetetu postane omiljeni, onaj bez kojeg ne odlazi na spavanje. Uvijek ćemo pamtiti jednu od prvih reakcija, koja nas je nasmijala do suza. Naime, Sara, naša mala vjerna čitateljica, nakon pročitane priče, vrlo ozbiljno i krajnje zbunjeno rekla je: 'Bako, ali ja se toga ne sjećam!' No Sara je pravi knjigoljubac oduvijek.
Personalizirane priče i bajke za djecu iz Tvornice snova - 4 U personaliziranim pričama i bajkama za djecu iz Tvornice snova glavni junak je vaše dijete Foto: Tvornica snova

Još nas više obraduje kad se neki mališan, koji inače nije pokazivao interes za knjige, zadubi u našu priču. Posebno smo ponosni i zbog nekoliko 'dojava' o tome kako su djeca naučila sva slova uz našu knjigu 'Kako ću spasiti abecedu'. Odrasli često reagiraju vrlo emotivno, a to nas također dirne. Često nam jave kako je pala i pokoja suza, a nerijetko se dogodi da naručitelj (najčešće se tu radilo o bakama) naruči dvije identične knjige – jednu onda zadrže za sebe, a drugu poklone.

PERSONALIZIRANO PISMO DJEDA MRAZA
S trenutnom ponudom Tvornica snova pokriva uzrast od 0 do 9 godina, a uz svaki od naslova stoji preporuka uzrasta za koji je knjiga namijenjena. Ako još uvijek dvojite što pokloniti djetetu za blagdane, dobro je znati zbog čega bi upravo personalizirana slikovnica bila idealan dar.

Birati možete između sedam naslova, tri pustolovne bajke za jednog mališana, ali i dvije bajke za dva glavna lika – priče u kojima braća i sestre sudjeluju zajedno

Nije to poklon s kojim će dijete odjuriti u svoju sobu (čak i ako već samostalno čita), poklon je to oko kojega će se okupiti cijela obitelj – svi će biti nestrpljivi doznati što je njihov lik rekao/napravio u priči. Poklon je to zbog kojeg će dijete sjesti mami i tati u krilo, poklon uz kojeg će se zajedno nasmijati, zabrinuti, naježiti – poklon uz koji će provesti puno toplih, nježnih trenutaka.

Osim toga, vrijedi napomenuti i sljedeće: u našoj ponudi naručitelj može pronaći i pravi božićni naslov 'Čarolija badnje noći' u kojem dijete nastupa u glavnoj ulozi zajedno s Djedom Mrazom, kaže Andrijana Majstorović.

Želite li svome djetetu pokloniti još malo božićne čarolije, na stranici Tvornice snova možete i besplatno preuzeti personalizirano pismo Djeda Mraza u kojem djedica piše baš vašem djetetu! Pa nije li to najveća čarolija?
Personalizirane priče i bajke za djecu iz Tvornice snova - 7 Personalizirane priče i bajke za djecu iz Tvornice snova namijenjene su djeci od 0 do 9 godina Foto: Tvornica snova

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju