Pri uređenju doma posebno je važno pozornost posvetiti detaljima koji će našem prostoru dati poseban šarm i dozu karaktera. Napravite sami jednostavnu vazu ili pak elegantni svijećnjak i uživajte u sitnim promjenama koje će osvježiti interijer i učiniti ga još posebnijim.

Galerija PEVEX PEVEX PEVEX +2 PEVEX

Svijećnjaci i svijeće, kao univerzalni simboli romantike i opuštanja, uvijek su dobrodošli u svakom prostoru, baš kao i vaze za cvijeće, koje prostoru daju posebnu svježinu i razigranost. Te tihe, ali moćne alate kojima je toliko jednostavno razbuditi prostoriju, lako možemo uklopiti u svaki stil interijera, zbog čega nam se čine još primamljivijima.

Iako je ponekad lako samo odšetati do trgovine i izabrati vazu ili svijećnjak koji nam svojim motivima, bojama i dizajnom savršeno odgovara prostoru u kojem živimo, čar DIY predmeta upravo je onaj osobni dodir i doza našeg karaktera zbog kojeg će taj predmet imati sentimentalnu vrijednost. Od dvije čaše ili dvije vaze, uz ljepilo koje će ih pričvrstiti jednu za drugu, dobit ćete sasvim novi detalj koji možete smjestiti na omiljenu policu, priručni stolić ili pak bilo gdje u kuhinju.

PEVEX PEVEX Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Sve što je bilo potrebno za izradu jednostavne vaze i elegantnog svijećnjaka stilistica interijera i evenata te DIY entuzijastica Maja Kranjec pronašla je u Pevexu. Odaberite čaše raznih veličina, oblika i boja po želji, važno je samo da im je dno istog promjera. Osim čaša, potrebno vam je još samo ljepilo te malo truda i strpljenja dok se ono osuši kako biste svoju vazu i svijećnjak što prije smjestili na željena mjesta u prostoriji. Kako biste provjerili Pevexov asortiman i izabrali čaše po svojem ukusu, provjerite njihov webshop, a postupak izrade pogledajte u našem videu.

Za izradu vaze ili svijećnjaka vam trebaju: 

  • četiri staklene čaše
  • papirnate maramice
  • ljepilo 

Postupak za izradu vaze ili svijećnjaka: 

  1. Okrenite čašu naopako tako da uz sam rub dna možete namazati ljepilo. Čašu prislonite uz dno druge i lagano pritisnite kako bi se čvrsto zalijepila oba dna. Višak ljepila uklonite papirnatom maramicom.
  2. Isti postupak ponovite i s druge dvije čaše. Vaša vaza i svijećnjak gotovi su čim se ljepilo osuši.

PEVEX PEVEX Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Svoje unikatne DIY predmete poput ove vaze i čaše izbjegavajte prati u perilici posuđa kako ih ne biste oštetili. Postavite ih u bilo koji kutak doma koji želite malo osvježiti i uživajte u potpuno novom ugođaju u prostoriji. Sav alat i dodatni pribor koji vam je potreban za projekte koje ćete odvažno napraviti sami možete potražiti u obližnjem Pevexu, a nakon toga se s ponosom možete diviti domu koji jednostavno postaje oličenje vašeg karaktera.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PEVEX po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju