Ove godine Božić će, kao i ostatak godine, biti drugačiji.

Ipak, iako gradskim ulicama neće hodati rijeke ljudi i iako nas iza svakog ćoška neće mamiti miris kuahnog vina i kobasica, to ne znači da Božić neće biti jednako lijep.

Uostalom, Božić je obiteljski blagdan, a ova godina je takva da ćemo ga uistinu i provesti okruženim našim najbližima, u toplini naših domova u kojima će, nimalo ne sumnjamo, također zamirisati kuhano vino, kobasice, fritule, kolači i sve ono drugo što volimo kada je u pitanju ovaj blagdan.

LAMPICE I POKOJA KUGLICA DOVOLJNI SU DA I VI BUDETE DIO NAJPOSEBNIJEG ADVENTA

Osim toga, ova godina je idealna prilika da naši domovi budu blještaviji nego ikad prije.

Svaka bi šetnja tako bila posebni božićni doživljaj i podsjetnik kako zajedno možemo napraviti veliku promjenu, makar s lampicama i šarenim kuglicama.

Gradski adventi na kakve smo navikli posljednjih godina ove godine neće se dogoditi i baš to može nam biti dobar poticaj da umjesto gradskih ulica naše prozore, više nego ikad prije, ispune lampice i svi drugi ukrasi tako da svaki dom postane bio jednog novog, drugačijeg adventa.

Slika nije dostupna Tako ljupki vjenčići i dedeki u čijoj izradi mami pomažu i njezine tri kćeri

Svaki taj ukrašeni prozor, naime, ima moć da svaku ulicu, prolaz, kvart pretvori u mali advent. Svaka bi šetnja tako bila posebni božićni doživljaj i podsjetnik kako zajedno možemo napraviti veliku promjenu, makar s lampicama i šarenim kuglicama.

Naše čitateljice već su nam pokazale kako predivno izgledaju njihovi ukrašeni domovi. Tko zna, možda će vam baš neki od prozora iz naše galerije izmamiti osmijeh na lice u nekoj od prosinačkih šetnji.

Ono što moramo imati na umu je da i ovaj Božić, unatoč svim izazovima i dalje može biti prilika da sitnicama razveselimo naše ukućane, ali i susjede te slučajne prolaznike.

Lampice i ukrasi na našim prozorima mogu biti baš ta sitnica koja će nekome uljepšati dan. Ove godine nema velikih manifestacija, ali svi možemo dati mali doprinos zahvaljujući kojem će blagdani biti ljepši. Uljepšajmo zajedno našu svakodnevicu jer kad se male ruke slože...

#uljepšajmoZAjedno

Na kraju, pozivamo vas da tijekom prosinca ukrasite svoje prozore i balkone kako bismo zajedno stvorili atmosferu adventa u svojim ulicama i kvartovima – možda još ljepšu i intimniju nego ikad prije!

Objavite fotografiju na svom Instagram feedu ili Facebooku uz hashtag #uljepšajmoZAjedno, a krajem prosinca odabrati ćemo pet najljepše ukrašenih prozora, čije će vlasnice osvojiti vrijedne zadovoljna.hr pakete. Veselimo se vašim fotkama! Neka uljepšavanje započne!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju