Urška Barišić, Slovenka s hvarskom adresom, odlučila se nedavno posvetiti izradi vijenaca uz nadu da će se njezin hobi pretvoriti u pravi posao.

Urška je rođena u Ljubljani, gdje je završila školu za dizajn i fotografiju. Unatoč ljubavi prema dizajnu život ju je odveo na Fakultet za upravu i u marketinške vode, a onda i na Hvar, gdje je zasnovala obitelj i posvetila se turizmu i poslu turističkog vodiča.

Međutim, dizajn nikad nije prestao biti njezin hobi jer, kaže, obožava kreativni rad s rukama i stvari koje nisu industrijske, nego unikatne.

Slika nije dostupna Adventski vjenčić-vlakić najčarobniji je blagdanski ukras jednog splitskog doma

Slika nije dostupna Za one malo manje vješte: Deset najtraženijih adventskih vijenaca u cvjećarnicama

Upravo zbog ljubavi prema unikatnom svake je godine izrađivala vijence za prijatelje, a ova godina, situacija s koronom i puno slobodnog vremena doveli su je to toga da se još više okrene stvarima za svoju dušu, poput izrade buketa, vijenaca, šivanja...

Svaki dan napravim jedan vijenac ili samo pola vijenca ili pak nijedan ako nemam inspiracije, a vijenci meni znače koliko i slikaru slika ili kiparu kip, kaže. Oni su za nju, dodaje, umjetnost, pa nema u planu masovnu izradu.

Svaki je unikat i tako će ostati, zaključuje.

U izradi svojih vijenaca upotrebljava materijale koje nađe u prirodi, ali i kupovne dodatke poput perlica i kuglica. Većinu materijala, kaže, boji sprejevima, a koncept svakog vijenca pomno razradi. Ipak, taj se koncept tijekom izrade često izmijeni, ali predivan rezultat ne izostane.

Materijal koji posebno voli koristiti u izradi vijenaca jesu lješnjaci i drugi orašasti plodovi, kao i sve vrste šiški, a njih, na Urškinu sreću, na otoku imaju puno.

Slika nije dostupna Pet lakih koraka: Sami izradite adventski vijenac koji će biti najljepši ukras stola

Slika nije dostupna Tako ljupki vjenčići i dedeki u čijoj izradi mami pomažu i njezine tri kćeri

Na kraju, bitno je naglasiti da su svi njezini vijenci trajni, a kada zavirite u našu galeriji i pogledate kako izgledaju, shvatit ćete da se često radi o jednom od ukrasa koji svoje mjesto u domu može imati i tijekom cijele godine, a ne samo u vrijeme blagdana.

Urškin rad možete pratiti i na njezinu profilu na Instagramu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju