Maison Margiela je francuska modna kuća koju su 1988. godine osnovali belgijski dizajner Martin Margiela i Jenny Meirens sa sjedištem u Parizu. Iako se rijetko kada pojavljuje u javnosti i ne daje intervjue, Martin Margiela ne prestaje intrigirati modnu javnosti.

Galerija Brineta u cut out trapericama modne kuće Maison Margiela - 5 Brineta u cut out trapericama modne kuće Maison Margiela - 3 Brineta u cut out trapericama modne kuće Maison Margiela - 2 +3 Brineta u cut-out trapericama modne kuće Maison Margiela u centru Zagreba

Od samih početka Martin Margiela protivio se svemu što se smatralo tradicionalnom modom. Umjesto da je svojim dizajnom pokušao sakriti strukturu odjevnih predmeta, on je namjerno izlagao podstave i šavove na svojim modelima.

U radu je nadahnut pravilima arhitekture i kiparstva, a njegove kreacije često puta krasi avangardna silueta, predimenzionirani krojevi i rodna fluidnost. Martin Margiela obožava koristiti nekonvencionalne materijale te reinterpretirati klasične odjevne predmete.

Traperice s prorezima na struku i leđima modne kuće Maison Margiela Traperice s prorezima na struku i leđima modne kuće Maison Margiela (Foto: Internetske stranice proizvođača)

Crne traperice visokog struka i širokih nogavica koje su kreirane ekskluzivno za talijansku luksuznu trgovinu Luisa via Roma jedan su od dobrih primjera Margieliove reinterpretacije klasičnog odjevnog komada.

Ove traperice imaju izrezani dio na predjelu struka i leđa pa izlaže pogledima dijelove tijela koji su obično skriveni tim komadom. Ne čudi stoga što takve traperice oblače samo najodvažnije dame.

Brineta u cut out trapericama modne kuće Maison Margiela - 1 Brineta u cut-out trapericama modne kuće Maison Margiela u centru Zagreba (Foto: Josip Moler/Cropix)

Upravo smo taj odvažni model prošloga tjedna primijetili na zagrebačkim ulicama. Zagonetna brineta prošetala je centrom grada u cut-out trapericama kuće Maison Margiela, a kombinirala ih s prugastim sportskim crop-topom francuske modne kuće Celine koji voli nositi i Severina.

Trendseterica sa zagrebačke špice na nogama je nosila vunene natikače iz Guccija, a u rukama predimenzioniranu crnu torbu. Oči je zaklonila od znatiželjnih pogleda sunčanim naočalama predimenzioniranih oblika, a izdanje dopunila s nekoliko decentnih komada nakita.

Brineta u cut out trapericama modne kuće Maison Margiela - 3 Odvažan model traperica Maisona Margiele (Foto: Josip Moler/Cropix)

Tri izdanja sa zagrebačke špice u svestranom komadu nosivom baš cijelu godinu Ulična moda iz centra Zagreba u košulji haljini - 3 Ulična moda iz centra Zagreba u košulji haljini - 4 Ulična moda iz centra Zagreba u košulji haljini - 5 +10 Ulična moda iz centra Zagreba u košulji haljini - 2

A što drugo nego bijelo: Šetnja Dubrovnikom u kombinaciji koja se vrućinama smije u lice Ulična moda u Dubrovniku - 8 Ulična moda u Dubrovniku - 4 Ulična moda u Dubrovniku - 3 +6 Ulična moda u Dubrovniku - 9

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju