Takozvane cut out haljine s izrezanim dijelovima na predjelu trbuha i bokova popularan su izbor brojnih dama već posljednjih nekoliko sezona. I hrvatske dame su ljubiteljice ovoga trenda.

Galerija Plavokosa dama u cut out haljini iz Zare Zarina haljina s izrezanim dijelovima na bočnim stranama Upečatljiva boja i kroja haljine plavokose dame iz centra Zagreba +3 Zara haljina, 49,95 eura

Haljine s izrezima na predjelu grudi, struka ili bokova začinjavaju konvencionalnu siluetu i dodaju wow faktor cijelom izdanju. Nose se u posljednjih nekoliko sezona, no nisu novina u modnom svijetu.

Izrezane haljine na velikom platnu nosile su holivudske dive poput Lauren Bacall i Mary Astor još tridesetih i četrdesetih godina prošlog stoljeća. Otada se ciklički vraćaju u modu.

Lauren Bacall u cut out haljini u filmu Imati i nemati iz 1944. godine Lauren Bacall u cut out haljini u filmu Imati i nemati iz 1944. godine (Foto: Profimedia)

Devedesetih godina prošlog stoljeća vratio ih je u modu Tom Ford dok je radio za modnu kuću Gucci , a njihovoj popularnosti pridonijela je i Julija Roberts, koja je jedan riskantan izrezani model nosila na početku filma "Zgodna žena".

U ovogodišnjim kolekcijama za jesen / zimu uvrstili su ih poznati dizajneri poput LaQuana Smitha do švedskog brenda Acne Studios.

Ljubiteljice ovakvih modela haljina su i hrvatske dame, što dokazuju prizori s domaćih ulica i trgova.

Upečatljiva boja i kroja haljine plavokose dame iz centra Zagreba Upečatljiva boja i kroja haljine plavokose dame iz centra Zagreba (Foto: Josip Moler/Cropix)

Na zagrebačkoj špici prošlog je tjedna poglede privlačila plavokosa doma u narančastoj cut-out haljini sa cvjetnim uzorkom španjolskog brenda Zara.

Maksi haljina koja putenoj ljepotici iz centra Zagreba stoji bolje nego modelu Ulična moda u centru Zagreba - 10 Ulična moda u centru Zagreba - 5 Ulična moda u centru Zagreba - 3 +12 Ulična moda u centru Zagreba - 7

Midi haljina bez rukava napravljena je od lanene tkanine s V izrezom, bočnim prorezima i romantičnim volanima.

Zara haljina, 49,95 eura Zara haljina, 49,95 eura (Foto: Internetske stranice proizvođača)

Pogled sa stražnje strane još je dojmljiviji – ogoljena leđa itekako pridonose atraktivnosti ovoga modela koji se prodaje po cijeni od 49,95 eura.

Model haljine je idealan za ljetne šetnje – na gradskom asfaltu, ali i uz more. Sjajno se kombinira uz sandale ravnih potplata i cipele s visokom potpeticom. Plavokosa dama iz centra Zagreba haljinu je sparila sa sandalama ne vezanje i jednostavnom kožnatom torbicom u bijeloj boji.

Haljina se veže straga Haljina se veže straga (Foto: Internetske stranice proizvođača)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju