Moda je jedan od aspekata serije "Emily u Parizu" o kojem se povremeno raspravlja i više nego o samoj radnji. Baš kao i u slučaju "Seksa i grada", odjevne kombinacije glavnih protagonistica predmet su analiza. Ništa čudno, pogotovo kada se u obzir uzme činjenica da je za stajling Emily Cooper zaslužna žena koja je stvorila stil Carrie Bradshaw.

Galerija Emily i Carrie u maloj crnoj haljini Emily i Carrie u komadima s kariranim uzorkom Ljetne kombinacije Emily Cooper i Carrie Bradshaw +9 Emily i Carrie u haljinama s predimenzioniranim aplikacijama

Naravno, to je legendarna kostimografkinja i stilistica Patricia Field. Puno stila Carrie Bradshaw bilo je inspirirano Sarom Jessicom. Ona je bila savršena osoba za nošenje tih kombinacija jer je sama po sebi ljubiteljica mode. Na nju možeš staviti bilo što i izgledat će fantastično, kazala je svojevremeno Patricia.

Carrie Bradshaw Carrie Bradshaw (Foto: Profimedia)

Očekivano, s prvim fotografijama njezinih stilističkih rješenja u novoj seriji pojavile su se i neizbježne usporedbe sa "Seksom i gradom", ali i komentari o tome kako su, za razliku od unikatnih kombinacija koje je nosila Carrie, ove u kojima viđamo Emily poprilično klišeizirane.

Emily Cooper Emily Cooper (Foto: Profimedia)

Patricia u tome nije vidjela nikakav problem i objasnila je zbog čega je stil Emily Cooper zapravo interesantan. Ključni elementi stila kojima se ona uvijek vraća su optimizam i individualnost. Emily ne prati trendove. Kada sam prvi put vidjela scenarij, pomislila sam kako nemam pojma o tome što bi cura iz Chicaga trebala nositi u Parizu.

Emily Cooper s klasičnom francuskom beretkom Emily Cooper s klasičnom francuskom beretkom (Foto: Profimedia)

Ali znala sam da je Emily optimist i da bi bila vrlo uzbuđena zbog toga što će biti Amerikanka u Parizu. Zato je meni imalo smisla da odjene bluzu s uzorkom Eiffelova tornja ili torbu s Mona Lisom i na sve to nabaci beretku. Njezin stil namjerno je klišeiziran, ali također je veseo, razigran i dopustio joj je da u potpunosti izrazi svoj entuzijazam zbog boravka u Parizu, objasnila je Patricia svoju viziju.

Povodom premijere 3. sezone serije "Emily u Parizu", koja izlazi na Netflixu, odlučili smo suprotstaviti dvije poznate fiktivne trendseterice i usporediti njihov stil. U nastavku pogledajte modna izdanja Emily Cooper i Carrie Bradshaw te u anketi glasajte za bolje kombinacije.

Emily i Carrie u maloj crnoj haljini Emily i Carrie u maloj crnoj haljini (Foto: Profimedia)

Malu crnu haljinu bolje je iskombinirala...

glasova:

Emily i Carrie u komadima s kariranim uzorkom Emily i Carrie u komadima s kariranim uzorkom (Foto: Profimedia)

Karirani uzorak izgleda mi bolje u kombinaciji koju nosi...

glasova:

Ljetne kombinacije Emily Cooper i Carrie Bradshaw Ljetne kombinacije Emily Cooper i Carrie Bradshaw (Foto: Profimedia)

Savršenu ljetnu kombinaciju ima...

glasova:

Emily i Carrie u haljinama s predimenzioniranim aplikacijama Emily i Carrie u haljinama s predimenzioniranim aplikacijama (Foto: Profimedia)

Haljinu s oversized aplikacijom bolje nosi...

glasova:

Tko bira bolje kape i šešire, Emily ili Carrie? Tko bira bolje kape i šešire, Emily ili Carrie? (Foto: Profimedia)

Zanimljivije kape i šešire bira...

glasova:

Zelena boja u kombinacijama Emily Cooper i Carrie Bradshaw Zelena boja u kombinacijama Emily Cooper i Carrie Bradshaw (Foto: Profimedia)

Zelenu boju bolje je isfurala...

glasova:

Mini haljine s kombiniranim uzorkom u kombinacijama Emily i Carrie Mini haljine s kombiniranim uzorkom u kombinacijama Emily i Carrie (Foto: Profimedia)

Mini haljina s kombiniranim uzorkom ljepše izgleda u izdvedbi...

glasova:

Emily i Carrie u maksi haljinama sa statement uzorkom Emily i Carrie u maksi haljinama sa statement uzorkom (Foto: Profimedia)

Ljepšu maksi haljinu sa statement uzorkom nosi...

glasova:

Haljine retro stila i uzorka u kombinacijama Emily i Carrie Haljine retro stila i uzorka u kombinacijama Emily i Carrie (Foto: Profimedia)

U svom ormaru rado bih vidjela haljinu retro stila i uzorka koju nosi...

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju