Mlada glumica i pjevačica nakon promjene boje kose ne prestaje očaravati izgledom te načinom na koji kombinira vatrene uvojke s make-upom i odjevnim kombinacijama.

Plavu kosu zamijenila je crvenom zbog uloge u seriji Stella što se ispostavilo kao pun pogodak jer se nije vratila na staro. Kako i sama kaže, crvena joj stoji kao da je rođena s njom. No, s obzirom na to da za izgled crvenokose ipak posjećuje frizera, otkrila nam je trikove kojima uspijeva kosu održati sjajnom i postojanom do sljedećeg farbanja.

1. Serija Stella natjerala vas je da promijenite boju kose, a na kraju je riđa kosa postala vaš zaštitni znak. Zašto je bolje biti crvenokosa nego plavuša?

Iako su za tu ulogu presudne bile vrlo konkretne glumačke i pjevačke sposobnosti, više nego konkretna boja kose, kreatori serije zaključili su da sam im kao plavuša vizualno prenježna za karakter negativke, osobito u kontrapunktu s rasnom crnkom u ulozi “dobrice”. I predložili su mi malo “vatreniji” izgled. U početku sam bila skeptična i to ponajviše zbog kazališta, gdje sam uz perike dosta koristila i svoju kosu, pa je svaka promjena morala utjecati i na to. No, pristala sam, jer sam ustvari samo čekala prigodu legitimniju od svog hira. I sada se više ne mogu zamisliti bez riđe! Sve drugo mi je na meni postalo preblijedo i bezlično! Usudila bih se reći da je crvena više od boje kose. Ona postaje svojevrsni credo, a crvenokose su i dalje «plavuše koje se bolje zabavljaju», samo s još više «začina»!

2. Koliko vam se bilo teško naviknuti na novu boju kose?

Nimalo! Od prvog trena sam se osjećala kao da ju nosim oduvijek. Osim toga, primjetila sam da su je i drugi spremno prihvatili kao jednu od glavnih asocijacija na moju malenkost, iako mi realno nije prirodna.

3. Je li vam bilo teško uskladiti novu boju kose s odjećom i make-upom?

Ne. Ispostavilo se da je idealna i za moj ten i za crte lica i za ukus kojem inače naginjem! Sasvim prirodno sam pohvatala koje nijanse mi stoje bolje od drugih, pa mislim da je i to bio pokazatelj da sam napravila dobar izbor.

4. Koliko često odlazite kod frizera na popravak?

Svaka 4 tjedna bojim izrast i obrve i obnavljam boju. Crveni pigment je inače najmanje postojan, pa od početka do kraja mjeseca s pranjima promijeni i do nekoliko nijansi.

5. Kako samostalno održavate postojanu boju kose?

Nemam posebne trikove, osim što koristim šampone i regeneratore baš za obojenu kosu.

6. Koja je vaša 'to go' frizura?

Samo svježe oprana kosa. Za razliku od šminkanja koje mi relativno dobro ide, nisam baš majstorica za frizure. Zato mi je tim važnije koristiti dobre preparate za bojenje i njegu, kao i posjećivati frizera koji će je znati dobro ošišati, kako bih uopće funkcionirala.

7. Koliko vaš posao zahtjeva promjena frizura? Kako takvi učestali tretmani utječu na vašu kosu?

I jedno i drugo - poprilično! Od moje tanke i guste kose uvijek se nešto mora raditi kako bi ju se dovelo red. Mora ju se oblikovati, ravnati ili kovrčati, neovisno tražile to uloge, scenski nastupi ili prigode gdje se pojavljujem u privatnim, ali ipak dotjeranim izdanjima. Čak ni perika na glavi nije idealna za očuvanje zdravlja kose, tako da je stvarno non-stop na udaru.

8. Koje proizvode koristite za njegu kose?

Sve što mi padne pod ruku: šampon i regenerator za obojenu kosu, maske, pakunge i obavezno hranjiva ulja. Privatno čim više izbjegavam proizvode za oblikovanje.

9. Koji savjet biste dali crvenokosama? A koji ženama koje se boje odvažne promjene boje kose?

Crvenokosim ženama najčešće ne trebaju nikakvi savjeti, jer su dovoljno «svoje» da uvijek i sve rade po svom. A ženama koje priželjkuju isprobati je, preporučam da se daju u stručne ruke i samo otkriju «svoj» ton!

Cjelokupnu CIEN ponudu pogledajte ovdje!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju