Ovoga vikenda bira se hrvatski predstavnik za pjesmu Eurovizije, a koji će nas predstavljati na tom popularnom glazbenom natjecanju u svibnju 2023. u Liverpoolu u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Galerija Vanna je pobijedila na Dori 2001. godine Vanna na Dori 2001. godine Fotografija Ivane Vrdoljak Vanne s generalne probe 2001. godine +1 Vanna na generalnoj probi na Dori 2001. godine

Prije 22 godine ova je čast pripala Ivani Vrdoljak Vanni koja je na Dori pobijedila sa skladbom „Strune ljubavi“, a koju su napisali supružnici i poslovni suradnici Vjekoslava i Tonči Huljić.

Hrvatska pjevačica pažnju je te 2001. godine podjednako privlačila svojim iznimnim vokalnim mogućnostima, zanimljivim modnim odabirom kojim je dominirao jedan svevremenski komad, ali i činjenicom da je bila u vrlo visokoj trudnoći.

Tadašnja 31-godišnjakinja je bila u devetom mjesecu trudnoće i s nestrpljenjem iščekivala rođenje kćerkice Jane.

Za nastup na zagrebačkoj pozornici odabrala je naizgled jednostavno izdanje – dugu crnu haljinu bez rukava s dubokim dekolteom koja je bila napravljena od podatnog svjetlucavog materijala te na suptilan način isticala njezinu trudničku figuru.

Vanna je pobijedila na Dori 2001. godine Vanna je pobijedila na Dori 2001. godine (Foto: Sinisa Hancic/Pixsell)

Haljina s asimetričnim porubom je na predjelu dekoltea bila ukrašena narančastom aplikacijom u obliku cvijeta, a potpisala ju je jedna od najuvaženijih hrvatskih kostimografkinja – Dženisa Pecotić.

Uz crnu kreaciju Vanna je nosila sandale otvorenih prstiju s visokom potpeticom. Iako je potpetica bila prilično visoka, Vanna se u cipelama kretala se po pozornici bez ikakvih problema.

Nije pobijedila, ali je ostavila dojam: Zavodljivo izdanje Vesne Pisarović s Dore 2005. godine Zavodljivo modno izdanje Vesne Pisarović na Dori 2005. godine - 5 Zavodljivo modno izdanje Vesne Pisarović na Dori 2005. godine - 1 Zavodljivo modno izdanje Vesne Pisarović na Dori 2005. godine - 4 +2 Zavodljivo modno izdanje Vesne Pisarović na Dori 2005. godine - 6

Ispred svog vremena: Kombinacija u kojoj je Emilija Kokić prije 34 godine osvojila Eurosong Emilija Kokić na Eurosongu 1989. godine Grupa Riva pobijedila je na Eurosongu 1989. godine Grupa Riva pobijedila je na Eurosongu 1989. godine +0 Emilija Kokić 1989. na Eurosongu

S osvojenih 100 bodova proglašena je pobjednicom Dore 2001., te nas iste godine predstavljala na Eurosongu u Kopenhagenu gdje je pjesmu pjevala na engleskom jeziku i završila na 10. mjestu u sveukupnom poretku.

Kako je zvučala pobjednička pjesma na Dori 2001. godine, poslušajte u YouTube videu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju