Pikantna piletina s medom i češnjakom gotova za manje od pola sata
Pikantna piletina s medom i češnjakom gotova za manje od pola sata (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)
Zdravlje & prehrana

Večera brža od svake dostave: Pikantna piletina s medom i češnjakom koja će oduševiti cijelu obitelj

29-09-2025 Piše Nova Studio
komentari

Zaboravite na čekanje dostave – ova pikantna piletina s medom i češnjakom gotova je za manje od 30 minuta, a okusom nadmašuje sve varijante fast fooda.

Znate onaj trenutak kad svi ogladne, a vi nemate ideju što kuhati? Narudžba dostave zvuči primamljivo, ali dok vozač dođe do vrata, večera kod kuće već može biti gotova. I to ne bilo kakva – nego ona zbog koje će se svi okupiti za stolom i tražiti još.

Jednostavno jelo s kvalitetnom namirnicom

Glavni junak je Međimursko pile, domaća piletina bez antibiotika koja jamči sigurnost i sočnost svakog zalogaja. Kad je jelo jednostavno, sve ovisi o kvaliteti namirnica. Zato je uvijek pametno birati domaću piletinu – onu za koju znamo odakle dolazi i da je uzgojena bez antibiotika. Gotova je za manje od pola sata, a okusom ozbiljno konkurira omiljenim varijantama fast fooda.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Mi smo koristili Međimursko pile file mix idealno za obitelji u kojima neki vole pileća prsa, dok drugi više uživaju u mesu otkoštenog zabatka.

Međimursko pile - domaća piletina vrhunske kvalitete koja se uzgaja bez antibiotika Međimursko pile - domaća piletina vrhunske kvalitete koja se uzgaja bez antibiotika (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

To i slatko-ljuti balans meda i začina na njoj čine ovaj obrok večerom koju će se ponovno tražiti. Slasne aromatične kockice piletine poslužite uz rižu, tjesteninu ili samo omiljenu salatu. Jednostavno, brzo i zdravo – baš kako treba biti.

Ono što posebno veseli kod ovakvih recepata je to što ne zahtijevaju previše planiranja ni vremena, koje na kraju napornog dana ne želimo trošiti nad štednjakom, već za stolom s najdražim ljudima. Upravo hrana, pogotovo ovakva aromatična piletina, najbolji je povod da se svi okupimo, ispričamo kako je prošao dan i uživamo u trenutku, a vi uživajte u ovom brzom i finom receptu s piletinom Međimursko pile i isprobajte ga sa svojom obitelji.

Međimursko pile pileći file s medom i češnjakom - večera gotova za manje od pola sata Međimursko pile pileći file s medom i češnjakom - večera gotova za manje od pola sata (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

RECEPT – Pikantna piletina s medom i češnjakom

Sastojci:

Za marinadu:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • žlica češnjaka u prahu
  • sol i papar po želji
  • žlica kukuruznog škroba

Za umak:

  • 2 žlice meda
  • 2 žlice sojinog umaka
  • 3 – 4 žlice rižinog octa
  • 1 žlica češnjaka u prahu ili protisnutog češnjaka
  • 1 žličica luka u prahu
  • 1/3 žličice mljevenog đumbira
  • ljuskice čili papričice (po želji, za ljutinu)

Svi sastojci potrebni za aromatični umak Svi sastojci potrebni za aromatični umak (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Priprema:
  1. Narežite piletinu na kockice, stavite ih u zdjelu pa pripremite marinadu. Na meso dodajte maslinovo ulje, sol, papar, češnjak u prahu i škrob te sve dobro promiješajte kako bi marinada obavila svaki komadić mesa.
  2. Na tavu stavite malo ulja i zagrijte na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i pecite dok ne postane hrskava i zlatne boje.
  3. Dok se piletina peče, pripremite umak. U posudici dobro izmiješajte med, sojin umak, rižin ocat, luk i češnjak u prahu, mljeveni đumbir i ljuskice chili papričica. Međimursko pile - domaća piletina vrhunske kvalitete koja se uzgaja bez antibiotika Međimursko pile - domaća piletina vrhunske kvalitete koja se uzgaja bez antibiotika (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)
  4. Kad je piletina pečena, izvadite je i stavite na tanjur sa strane. U tavi na laganoj vatri dodajte pripremljeni umak. Sa strane u zdjelici pomiješajte žlicu škroba s dvije žlice vode pa mješavinu ulijte u umak. Miješajte dok se ne zgusne.
  5. Vratite piletinu u tavu i miješajte dok sve ne postane ljepljivo i obavijeno umakom. Poslužite toplo uz rižu ili kuhano povrće, a piletinu po želji pospite sezamom i mladim lukom.

 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Međimursko pile po najvišim profesionalnim standardima.

 

Pročitaj još
Pročitaj još