Na stranicama njihove turističke zajednice Korčuli tepaju da je ukras od Jadrana. Ako ste barem jednom kročili na to čarobno mjesto znate da nimalo ne pretjeruju. Korčula je dokaz da da priroda i čovjek mogu živjeti u simbiozi, bez da jedno drugo ugrožavaju…

Galerija Plaža Vela Pržina u Lumbardi Plaža Vela Pržina u Lumbardi Plaža Vela Pržina u Lumbardi +6 Plaža Vela Pržina u Lumbardi

Bilo da ste obitelj s klincima koja želi ljetovati na sigurnom, mirnom i tihom mjestu, da ste zaljubljeni par željan privatnosti i čarobnih uvala skrivenih od očiju javnosti, ili ste pustolov kojemu je adrenalin gorivo koje ga pokreće – na Korčuli ćete zasigurno pronaći nešto što će vas oduševiti.

Na istočnom rtu otoka Korčule smjestilo se naselje Lumbarda. Malo mjesto kroz povijest je bilo dodirna točka raznih kultura, a otvorenost prema svima osjeti se i danas.

Plaža Vela Pržina u Lumbardi Plaža Vela Pržina u Lumbardi (Foto: Zvonimir Barisin/Pixsell)

Ljubitelji dobre kapljice znaju da ondje nastaje jedno od najboljih domaćih bijelih vina, a bogata tradicija sigurno će vas natjerati da načulite uši i od lokalaca poslušate zanimljive povijesne priče o mjestu, ljudima i običajima.

Uz to sve – Lumbarda ima i jednu od najljepših pješčanih plaža u otoku, a mogli bismo reći i u Hrvatskoj. Ako vam je bosonoga šetnja po pijesku sinonim za savršeni ljetni odmor, s ovoga mjesta nikada nećete htjeti otići.

Plaža Vela Pržina u Lumbardi Plaža Vela Pržina u Lumbardi (Foto: Zvonimir Barisin/Pixsell)

Iako će se ondje zabaviti svi profili ljudi, obitelji s klincima zasigurno će kući otići prepuni pozitivnih dojmova. Vela Pržina najveća je pješčana plaža na otoku, okružena vinogradima i savršeno toplim i čistim morem. Okrenuta je prema otvorenom moru, a pogled s plaže baca direktno na Lastovo.

Vela Pržina prirodna je ljepotica poznata po čistom pijesku i kristalnom moru pa se nemojte iznenaditi ako naiđete na gužvu. Međutim, to ne smeta zaljubljenicima u pješčane plaže, posebno roditeljima s djecom ili mladima koji se zabavljaju igrajući odbojku ili picigin.

Slikovita plaža na Korčuli skriveni je komadić raja koji vrijedi posjetiti Plaža Pupnatska luka Plaža Pupnatska luka Plaža Pupnatska luka +2 Plaža Pupnatska luka

Plaža je pogodna za cjelodnevni izlet jer se u blizini nalaze razni sadržaji gdje se možete okrijepiti i sakriti od sunca. Ondje se možete sunčati na divlje, a možete iznajmiti i ležaljke i suncobrane.

Plaža Vela Pržina u Lumbardi Plaža Vela Pržina u Lumbardi (Foto: Zvonimir Barisin/Pixsell)

Čarobna je! Jedna od najljepših hrvatskih pješčanih plaža na otoku bez prometa Plaža Šunj na otoku Lopudu - 3 Šunj Šunj +5 Otok Lopud

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju