Skinny traperice toliko su dugo u modi da nam je teško prisjetiti se vremena kada nisu bile popularni dio street style kombinacija, kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu.

Galerija Traperice boot cut kroja bit će veliki hit na jesen 2019. godine Traperice boot cut kroja iz trgovina 2019. - 1 Traperice boot cut kroja iz trgovina 2019. - 4 +3 H&M traperice boot cut kroja,. 133 kune

Modni stručnjaci tvrde da bi skinny modeli mogli biti bačeni na drugo mjesto popularnosti ove jeseni, s obzirom da se na scenu vraćaju traperice boot cut kroja.

Boot cut kroj, baš kao što im ime kaže, dizajniran je da se nosi iznad visokih čizama (boot) još u 18. stoljeću. Ovaj kroj osobito su voljeli mornari koji su u to vrijeme čizme nosili ispod hlača ili bi zavrnuli rubove nogavice iznad koljena.

Da bi im to pošlo za rukom imali su lagano proširene hlače od koljena prema dnu. Nježan zvonoliki oblik nogavica (nikako trapez) postao je sinonim boot cut kroja, koji je s vremenom ušao u žensku modu.

Traperice boot cut kroja iz trgovina 2019. - 6 H&M traperice boot cut kroja,. 133 kune (Foto: Internetske stranice proizvođača)

Danas se proizvode traperice visokog i niskog struka boot cut kroja. Njihova prednost je što vizualno stanjuju obline putenih dama, a pogotovo ako biraju hlače tamnijih boja. Preporučuju se i ženama s tijelom u obliku jabuke jer im omogućavaju da vizualno uravnoteže obujam gornjeg dijela s donjim dijelom figure.

Zbog širih nogavica, ovaj tip traperica je udobniji za nošenje od klasičnih skinny i superskinny modela. Unatoč tome, nije svima omiljen izbor. Na društvenim mrežama vode se žustre rasprave između onih žena koje ih obožavaju i onih koje ih odbijaju nositi. U kojem ste vi timu?

Hoćete li nositi traperice boot cut kroja ove jeseni?

glasova:

Pogledajte kakve majice izvrsno izgledaju s "običnim" trapericama:

Od 79 do 179 kuna: 10 topova uz koje će i obične traperice izgledati sjajno Pull & Bear, 99 kuna Zara, 179 kuna Bershka, 169 kuna +7 Stradivarius, 119 kuna

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju