Viktor Mijatović svestrani je trinaestogodišnjak kojeg su Knjižnice grada Zagreba proglasile najčitateljem godine. Viktor je ovo priznanje osvojio zahvaljujući 165 knjiga koje je pročitao u 2018. godini.

Za nagradu je dobio veliki komplet knjiga, divovsku iskaznicu, besplatnu obnovu članstva do navršene 18. godine života te poklon iznenađenja.

Inače, izbor Najčitatelja godine Knjižnice grada zagreba organiziraju već osamnaestu godinu zaredom.

Čitanje djeci Čitanje naglas: Od prevencije govornih teškoća do stjecanja vještina za čitav život

Suli u avanturi: Putovanje, Maja Šimleša, 79 kuna Nepogrešiv dar: Osam slikovnica koje će djeci otvoriti vrata u beskrajan svijet mašte

Projektu je cilj potaknuti zanimanja za knjigu i čitanje kod djece starije osnovnoškolske dobi, ali i potaknuti djecu i mlade na redoviti odlazak u knjižnice i na čitanje s voljom i užitkom.

Ovaj je izbor, kako ističu Knjižnice grada Zagreba, obogatio knjižne fondove i ojačao zanimanje za knjigu među korisnicima tinejdžerske dobi.

Kada se bira "najčitatelj", svaka knjižnica u mreži KGZ-a utvrđuje identitet člana koji je u protekloj godini posudio najveći broj knjiga.

Radi se i o djetetu koje su knjižničari zapazili kao marljivog i vrijednog člana koji puno čita, razgovara o knjigama, traži savjet pri izboru naslova, rado dolazi u knjižnicu i na vrijeme vraća posuđene knjige.

Svaka knjižnica imenuje svog pobjednika, o kojem u svom prostoru izrađuje i izlaže infoplakat. Pobjednici iz svih knjižnica čine top-listu, a na vrhu je "Najčitatelj godine" u mreži Knjižnica grada Zagreba.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju